26-årig sigtet efter fyrværkeriloven efter et tip

Artiklen er opdateret for 8 måneder siden.

Slagelse.News – Politiet fik et tip om ulovligt fyrværkeri, og betjentene fandt både kanonslag og luftbomber.

Efter et tip om, at der formentlig var ulovligt fyrværkeri på en adresse i Fuglebjerg, svingede en politipatrulje i går kl. 18.16 forbi stedet. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten.

Politiet fandt både kanonslag og luftbomber

Ganske rigtigt blev der fundet blandt andet både kanonslag og luftbomber – alt sammen ulovligt fyrværkeri. Politiet sørgede for, at det ulovlige fyrværkeri blev forsvarligt destrueret, og den 26-årig mandlige beboer blev sigtet efter fyrværkeriloven.

Husk, at du kun må fyre fyrværkeri af i perioden 27. december til og med 1. januar. Resten af året er det ulovligt at bruge fyrværkeri for privatpersoner. Det er kun fyrværkeri, der er CE-mærket, som kan sælges lovligt i Danmark.

Hvis dit fyrværkeri ikke er CE-mærket, er det ulovligt og kan være farligt. Det er også ulovligt at sælge professionelt fyrværkeri til privatpersoner. Når du køber ulovligt fyrværkeri, kan du nemlig ikke vide, hvad du har med at gøre, eller hvordan du håndterer det sikkert. Opdager du ulovligt fyrværkeri – for eksempel professionelt fyrværkeri, der sælges til private – skal du kontakte politiet på telefon 1-1-4.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). DR/lale.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/eg8k