Facebook betaler dusørjægere op til 250.000 kroner

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Facebook introducerer en “Data Abuse Bounty” (datamisbrugsdusør), som udbetales til folk, der afslører datatyveri og datamisbrug. Facebook har betalt op til 250.000 kroner til dusørjægere i et lignende dusør-program.

I går introducerede Facebook et nyt dusørprogram, hvor de udlover en dusør til folk, som oplyser om apps, der misbruger brugernes data. Facebook kalder det for “Data Abuse Bounty”.

Data Abuse Bounty er inspireret af et eksisterende “bug bounty-program”, som Facebook bruger til at afdække og løse sikkerhedsproblemer.

Det nye program skal hjælpe Facebook med at identificere overtrædelser af deres regler. Det skriver Collin Greene, som er Head of Product Security hos Facebook, i en pressemeddelelse.

Programmet skal belønne folk, som kommer med førstehåndsviden og beviser på, at en app på Facebooks platform indsamler og overfører folks data til tredjepart med henblik på salg, tyveri, bedrageri eller ligefrem politisk påvirkning.

Der er ikke noget maksimum på dusøren, men Facebook har udbetalt op til 250.000 kroner i deres bug bounty-program (fejlfindingsdusør).

Facebook vil gennemgå alle indberetninger og lover at reagere så hurtigt som muligt, når de identificerer en troværdig trussel mod folks persondata. Samtidig vil de lukke den pågældende app og eventuelt sagsøge den virksomhed, som sælger eller køber disse data.

Herefter vil Facebook udbetale en dusør til den person, som oplyste om problemet, ligesom Facebook vil advare de berørte brugere.

Du kan læse mere på: facebook.com/data-abuse


Arkivfoto: Facebook

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.