Superladestation i Korsør med gratis opladning til elbilister

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Korsor.News – E.ON og Clever udruller et netværk af ultrahurtige ladestationer i Danmark, Norge og Sverige. Den første ladestation er åbnet i Korsør, og den tilbyder gratis opladning til alle elbilister.

Halsskov-ladestationen allerede udstyret med CCS-opladning

Det europæiske energiselskab E.ON og den danske ladeoperatør Clever har fået grønt lys fra EU’s konkurrencemyndigheder til at indgå et joint venture, der med støtte fra EU, skal udrulle et netværk af 48 ultrahurtige ladestationer i Danmark, Norge og Sverige.

Ambitionen om at danne et separat selskab og bygge et netværk af 180 ultrahurtige ladestationer i Norden og resten af Europa blev allerede meldt ud i slutningen af 2017, da E.ON og Clever modtog støttemidler fra EU-kommissionen til at bygge en elektrisk korridor af ladestationer til elbiler.

Nu er ambitionen blevet en realitet, og de første ladestationer i Danmark er på vej. Ladestationen på Storebæltsvej 60 på Halsskov i Korsør er allerede udstyret med CCS-opladning, men vil få installeret CHAdeMO-opladning i løbet af første kvartal i 2019.

»Det nye joint venture er endnu et bevis på, at livet som elbilist hele tiden bliver lettere – ikke mindst når branchen deler vision og arbejder sammen om at nå et fælles mål – en hurtigere omstilling af transportsektoren. Vi er glade for, at vi meget snart kan tilbyde vores elbilkunder flere og hurtigere opladningsmuligheder i Norden og resten af Europa,« siger Tore Harritshøj, direktør for E.ON’s nordiske eMobility-forretning.

Ladestationen på Halsskov bliver snart fulgt af Fredericia

Det nye selskab, Ultra-Fast Charging Venture Scandinavia ApS, har, som nævnt, allerede færdiggjort og åbnet den første ultrahurtige ladestation på Halsskov i Korsør. Den tilbyder gratis opladning til alle elbilister i den indledende testperiode.

Ladestationen på Halsskov vil blive fulgt af adskillige nye ladestationer i både Danmark, Sverige og Norge i 2019. Den første flagskib-station vil åbne ved Fredericia i løbet af første kvartal i 2019 .

Fakta om Clever A/S og E.ON Drive Infrastructure GmbH

  • Clever A/S og E.ON Drive Infrastructure GmbH har fået endelig godkendelse af konkurrencemyndighederne til at forme det nye joint venture.
  • Joint venture-virksomheden vil bygge og stå for driften af 48 ultrahurtig ladestationer i Skandinavien.
  • Der vil være adgang for Clevers og E.ON’s kunder samt tredjepartsoperatører.
  • Ultrahurtigladning defineres som en mulig ladeeffekt på 150+ kW.
  • Alle stationer vil efter planen tilbyde både CCS- og 100 kW CHAdeMO-opladning.
  • Ladestationen på Halsskov på Storebæltsvej 60 i Korsør vil få installeret CHAdeMO-opladning i løbet af første kvartal i 2019 – CCS-opladning er tilgængelig nu.
  • Alle elbiler kan gratis benytte de nye ladestandere i hele testperioden.

(Pressefoto: E.ON).

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.