FlixBus er det nye alternativ til DSB-tog

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Nu kan du komme til København for helt ned til 29 kroner.

I dag åbnede fjernbusselskabet FlixBus 38 nye forbindelser i hele landet. De nye forbindelser er blevet mulige efter den nye fjernbuslovgivning trådte i kraft den 1. juli. Det skriver FlixBus i en pressemeddelelse.

Krav om minimum 75 kilometer til destinationen

Passagerer i endnu flere dele af Danmark får nu mulighed for at tage fjernbussen, når de skal besøge familie og venner eller på arbejde. Det er den nye fjernbuslov, som blev vedtaget i februar, som har åbnet muligheden for de nye forbindelser.

FlixBus kører til 48 byer i selskabets danske netværk. Det sker i samarbejde med 20 lokale danske vognmænd, som ofte er familiedrevne virksomheder.

Reglen lyder ifølge den nye lovgivning på, at der skal være minimum 75 kilometer mellem der, hvor fjernbuspassageren stiger på, og der, hvor fjernbuspassageren afslutter sin rejse. Derudover skal busselskabet leve op til visse betjeningskrav.

Du finder den lokale busstation på Trafikcenter Alle i Slagelse By. Du kan få en billet fra Slagelse til København for helt ned til 29 kroner, hvis du bestiller online og kan køre sent på dagen. Prisen er derimod 149 kroner, hvis du køber ved bussen.

Find de lokale køreplaner på: flixbus.dk/fjernbusser/slagelse.

Gratis Wi-Fi og strømstik i alle FlixBusser

I dag har FlixBus sendt den allerførste bus fra Nakskov til København afsted med en indvielse, hvor også direktøren for brancheforeningen Dansk PersonTransport og Lollands borgmester deltog.

»Vi har glædet os meget til at åbne de nye forbindelser og udvide rutenetværket, så vi nu har stop i 48 byer over hele landet. Vi håber, at danskerne vil tage ligeså godt imod vores nye tilbud, som de hidtil har taget imod vores fjernbusser,« siger Lotte Rystedt, der er presseansvarlig ved FlixBus Danmark.

Der er gratis Wi-Fi og strømstik i alle FlixBusser, og man kan også få et par point ind på klimakontoen.

»Det er nemlig ikke kun farven på vores busser, der er grøn – fjernbus er også en klima- og miljøvenlig transportform. For eksempel så udleder man seks gange mindre CO2, hvis man tager en FlixBus fra Nakskov til København i forhold til, hvis man kører selv i sin bil,« siger Lotte Rystedt.

FlixBus har kørt indenrigs i Danmark siden 2017 og er en kombination af et tech-startup, en e-handelsplatform og et transportfirma.

Øverst: FlixBus. (Foto: FlixBus). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.