Svømmeklubben overtager skolesvømningen

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Svømmeklubben Svøm Slagelse Korsør overtager skolesvømningen for skolerne i Slagelse, da en medarbejder fra Antvorskov Skole går på pension.

Svømmeklubben Svøm Slagelse Korsør overtager skolesvømningen, da en medarbejder fra Antvorskov Skole, som indtil nu har stået for skolesvømningen, går på pension. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Svøm Slagelse Korsør overtager efter sommerferien

Når et nyt skoleår ringer ind efter sommerferien, og eleverne kan se frem til blandt andet svømmetimerne, så bliver det i samarbejde med Svømmeklubben Svøm Slagelse Korsør.

Den lokale svømmeklub overtager nemlig skolesvømningen for skolerne i Slagelse, da en medarbejder fra Antvorskov Skole, som indtil nu har stået for skolesvømningen, går på pension.

Nu skal alle svømmelærerne på bassinprøvekursus

Det er ikke kun eleverne, som skal på skolebænken og lave test, når et nyt skoleår begynder. Det skal svømmelærerne på skolerne i Slagelse også. Det er der ikke noget nyt i, men det bliver i stedet med Svømmeklubben Svøm Slagelse Korsør ved bassinkanten, for de overtager nemlig skolesvømningen.

Det betyder, at svømmelærerne fra skolerne i Slagelse skal på bassinprøvekursus og gennemføre bassinprøve i august-september. Herefter er skolesvømningen klar til at begynde fra oktober.

Gennem de seneste 16 år har en medarbejder fra Antvorskov Skole haft skolesvømningen som sit arbejdsområde og koordineret alle bassinprøverne.

Da medarbejderen nu går på pension, har det været nødvendigt at finde en anden løsning, og svømmeklubben fortsætter derfor det gode arbejde.

Børn skal lære at svømme og blive fortrolige med vand

»Svømning kan ses som en grundlæggende færdighed på lige fod med gang, løb og cykling,« siger formanden for Børne- og Ungeudvalget, Helle Blak (SF), og fortsætter:

»Vi er så heldige, at vores kommune ligger lige ud til Storebælt, og vi har hele to svømmehaller, så derfor er det rigtig vigtigt, at alle elever lærer at svømme og blive fortrolige med vandet. Vi glæder os til samarbejdet med svømmeklubben, så eleverne fortsat trygt kan nyde livet ved og i vandet.«

Ser frem til samarbejdet med skolernes svømmelærere

Også i svømmeklubben Svøm Slagelse Korsør ser man frem til at samarbejde med de mange svømmelærere på skolerne i Slagelse.

»Vi glæder os til samarbejdet om skolesvømning og til at erfaringsudveksle svømmeerfaringer med svømmelærerne på skolerne i Slagelse, så vi fortsat kan skabe svømmeglæde hos eleverne,« siger formanden for Svømmeklubben Svøm Slagelse Korsør, Jørn Birch, og fortsætter:

»En målsætning for klubben og dermed også i det kommende samarbejde er, at vi arbejder for at børn og unge bliver trygge i og ved vand, da vi mener, det er en vigtig kompetence at have med i livet – ikke mindst når vi bor i Danmark, hvor vi er omgivet af hav.«

Øverst: Genrefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.