Online-salg åbner nye markeder for Cobot Lift

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – Cobot Lift i Slagelse har succes med online-salg af robot-lifte til hele verden. Et webinar med Universal Robots satte skub i online-aktiviteterne under corona-nedlukningen.

Hvordan sælger man en robot med vakuumlift, når en pandemi låser en fast i Slagelse? Det gør man som så meget andet online.

En investering i et professionelt setup til webpræsentation af robotten og værktøjet, der er en lokal opfindelse, har sat skub i salget verden over.

På bare tre måneder har Cobot Lifts omsætning oversteget hele sidste års salg, og der er potentiale for endnu mere. Det skriver Slagelse Erhvervscenter i en nyhedsmeddelelse.

Professionelt setup til online-møder og demonstration

Med et professionelt setup til online-møder og demonstration af virksomhedens robotteknologi har Cobot Lift formået at øge deres omsætning betragteligt via kontakt med nye kunder verden over. I dag har de et stærkt netværk af partnere i 27 lande.

Cobot Lift på Industrivej i Slagelse står bag en unik opfindelse, der øger løfteevnen på en fritstående robot fra 10 til 45 kilo. Teknologien gør det muligt at kombinere kræfterne fra en vakuumløfter med en robot fra Universal Robot (UR).

Vakuumløfteren giver samtidig nye muligheder for at automatisere håndtering af emner, som er mere vanskelige at gribe såsom. sække.

Et webinar gav inspiration til at lave nye salgskanaler

Værktøjet, der er UR Plus-certificeret, er ikke kun interessant for industrivirksomheder, men åbner for nye muligheder i mange brancher, hvor tunge og ofte ensidige løft er en del af arbejdet.

På industrivej har Cobot Lift et showroom, hvor de har gennemført mange fremvisninger af deres robotteknologi, ligesom messer har været en vigtig salgskanal. Begge aktiviteter satte corona en brat stopper for sidste år.

»Der var ikke gang i noget i de første måneder, men vi kunne mærke en stor interesse via LinkedIn, hvor vi lægger mange videoer ud. Og da vi deltog i et webinar sammen med Universal Robots, der havde over 100 deltagere af 17 forskellige nationaliteter, satte det for alvor skub i vores online-aktiviteter,« siger direktør og medejer Henrik Elm Gulløv.

Live-demoer er et stærkt medie til online salg

For at skabe den bedste online oplevelse, henvendte Cobot Lift sig til OpenBox i Vemmelev.

»Vi har tidligere hjulpet Cobot Lift med at implementere en it-strategi. I dette tilfælde var ønsket at skabe en ekstraordinær oplevelse for kunder under livestreaming. Det blev til et interessant setup, som andre af vores kunder efterfølgende også har haft nytte af,« fortæller Kristian Kamper, der er medindehaver af OpenBox, og fortsætter:

»Det vi har gjort hos Cobot Lift er, at vi har sat flere kameraer og lydkilder op, så kunden kan opleve robotten fra flere vinkler og følge dens bevægelser på tæt hold. Cobot Lift skifter selv mellem kameravinklerne, det sikrer en høj kvalitet i demonstrationen.«

Hver uge afholder Cobot Lift mindst fem online-møder med distributører og kunder verden over.

»Live demoer er et utrolig stærkt medie. Vi kan give en indsigt i produktet og lukke ordrer online. På tre måneder har vi opnået samme omsætning, som vi havde hele sidste år,« siger Henrik Elm Gulløv og tilføjer:

»Markedet har ændret sig. Tilliden til digitale medier er blevet højere og vores professionelle setup har været en rigtig god investering.«

Flere af Cobot Lifts nye aktiviteter har afsæt i projekter og kontakter, som virksomheden har fået kendskab til via samtaler med Slagelse Erhvervscenters konsulenter.

Læs mere på: Slagelse Erhvervscenter.

Øverst: Cobot Lifts fritstående robot kan håndtere tunge løft og gribe uhåndterlige emner. Henrik Elm Gulløv står ved robotten. (Foto: Cobot Lift). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.