Nymarkskolen er Danmarks første idrætsskole

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – »Certificeringen som idrætsskole betyder, at vi forpligter os til at inddrage bevægelsesaktiviteter i hver lektion, som har til formål at fremme læring og trivsel,« siger skolelederen på Nymarkskolen.

Nymarkskolen bliver certificeret som Danmarks første idrætsskole af Team Danmark, DIF og VIA University College. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Alle elever skal til afgangsprøve i idræt i 9. klasse

Nymarkskolen i Slagelse By har siden 2015 valgt at fokusere ekstra på idræt. Derfor har eleverne blandt andet fem ugentlige idrætslektioner, og det gælder uanset, hvilken årgang man går på. Derudover skal alle elever til afgangsprøve i idræt i 9. klasse.

Kvalificeringen og opprioriteringen af idræt betyder, at Nymarkskolen den 21. januar certificeres som Danmarks første idrætsskole af Team Danmark, DIF og VIA University College.

Idrætslærere gennemgår kompetenceudviklingsforløb

Undervisning i idræt er obligatorisk for alle elever i folkeskolen.

På Nymarkskolen i Slagelse får eleverne ekstra god mulighed for at få pulsen op, fornemme rytmen og tænke over, hvad der sker, når man bruger sin krop og er i bevægelse både individuelt og sammen med andre. Skolen har nemlig prioriteret idræt i en særlig høj grad.

Alle skolens idrætslærere har for eksempel gennemgået et kompetenceudviklingsforløb, og alle øvrige medarbejdere har ligeledes gennemført et kompetenceløft med fokus på bevægelse i fagene og den indvirkning det har på læringen.

Derfor modtager skole en certificering som idrætsskole af Team Danmark, DIF og VIA University College.

Skolen modtager bevis for certificeringen tirsdag den 21. januar 2020 kl. 15-16 på Nymarkskolen på Østre Allé 67 på administrationsgangen.

Certificeringen bakker op om den røde tråd på skolen

»Vi er naturligvis rigtig glade for, at vi som den første folkeskole i Danmark får en certificering som idrætsskole af Team Danmark, DIF og VIA University College. Certificeringen som idrætsskole betyder, at vi forpligter os til at inddrage bevægelsesaktiviteter i hver lektion, som har til formål at fremme læring og trivsel,« siger skolelederen på Nymarkskolen, René Nielsen, og fortsætter:

»Nymarkskolen har altid haft en stærk sundhedsprofil. Vi har engagerede og uddannede idrætslærere og gode faciliteter til idrætsaktiviteter. Certificeringen er derfor med til at bakke op om den gennemgående røde tråd på skolen, som skaber sammenhæng mellem sundhed, bevægelse og læring.«

Certificeringen skal også ses i tråd med skolens spor i udskolingen (7-9. klasse) for idrætstalentelever. Her kan elever fra hele kommunen og fra nabokommunerne søge om optagelse.

Sport forenes med faglige udvikling på idrætstalentsporet

Idrætstalentsporet er for elever, som dyrker målrettet sport og gerne vil forene det med deres faglige udvikling.

Udover den obligatoriske undervisning er der morgentræning to gange om ugen. Træningen varetages af højt kvalificerede trænere og tager udgangspunkt i enten deres idræt eller en grundlæggende fysisk træning.

»Bevægelse og læring er tæt forbundet. En idrætsskole skal derfor både være sjov, sund, udfordrende og lærerig for alle elever,« siger borgmester John Dyrby Paulsen (S) og fortsætter:

»Det har Nymarkskolen skabt ved at fokusere på at udvikle en idrætsskole, som tilgodeser alle elever og med et særligt tilbud til talentudøvere, som gerne vil dyrke sit talent i kombination med sin faglige udvikling. Jeg glæder mig til at følge Nymarkskolen som en idrætsskole fuld af bevægelse og idrætsmuligheder med plads til alle.«

Øverst: Nymarkskolen (arkivfoto). (Foto: Nymarkskolen / Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.