Liv i receptionen på Slagelse Sygehus

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – Der var over 300 ansøgere til den nye reception på Slagelse Sygehus. Nu er de to udvalgte godt i gang.

Ud af flere end 300 ansøgere har to nye receptionister indtaget den nye, moderne reception på Slagelse Sygehus. Og de elsker det. Det skriver sygehuset i en nyhedsmeddelelse.

Begge receptionister elsker deres nye arbejde

De to nye receptionister ved hovedindgangen på Slagelse Sygehus hedder Lykke Landgren og Pia Annette Jensen, og de elsker deres nye arbejde.

»Jeg er født med det her smil på læben, og så elsker jeg at have med mennesker at gøre, jeg interesserer mig for dem og elsker at hjælpe og servicere,« fortæller Pia Annette Jensen.

»Man kan yde en god service og møde mennesker der, hvor de er – og så hjælpe dem. Og vi er blevet taget fantastisk imod af folk, der er glade for, at vi er her,« tilføjer Lykke Landgren.

57-årige Lykke Landgren er uddannet serviceassistent og har været ansat på sygehuset i 10 år, og det er en fordel for både patienter og andre besøgende.

»Jeg kender huset godt, og jeg kan bruge min serviceassistentuddannelse, hvor jeg er vant til at servicere mange forskellige mennesker. Det her er en ny udfordring, og jeg føler, det er det helt rigtige tidspunkt for mig at prøve noget nyt,« forklarer hun.

De hører mange personlige historier fra folk

På hverdage står de begge klar til at hjælpe og guide om både stort og småt, når patienter, pårørende og andre besøgende træder ind på sygehuset. Men de har også en anden funktion.

»Mange kommer forbi og fortæller meget personlige historier, og det er der også plads til,« siger Pia Annette Jensen og fortsætter:

»Jeg kan sagtens vise empati det ene øjeblik og stå og grine med en anden et øjeblik efter, som er lykkelig over at have fået et barnebarn. Alle mennesker er spændende, alle har en fin, fin historie.«

Begge elsker at have med mennesker at gøre

Efter 30 år som sekretær i det private arbejdede 59-årige Pia Annette Jensen 14 måneder i test- og vaccinationscentret i Holbæk. Herefter var hun i et vikariat som lægesekretær i Kirurgisk Ambulatorium på Slagelse Sygehus. Det var jobbet i test- og vaccinationscentret, der for alvor aktiverede hendes service-gen:

»Jeg har altid haft den der følelse af, at jeg skal hjælpe andre, når jeg kan. Det har jeg et kæmpe behov for. I test- og vaccinationscentret jeg fik bekræftet, at jeg skulle have med mennesker at gøre,« fortæller hun.

Et behov hun i den grad fik brug for kort efter, at hun indtog sin plads i den flotte, nye reception – nemlig på Innovationsdagen den 4. maj, hvor medarbejdere og gæster udefra besøgte de mange stande, der var sat op omkring blandt andet receptionen.

»Der fik vi virkelig prøvet, hvad det vil sige at være på, og det var simpelthen sådan en god dag. Alle tog så godt imod os.«

Blomster fra nærområdet pryder skranken

Udover et enormt service-gen og store smil har Lykke Landgren og Pia Annette Jensen en anden ting til fælles – nemlig et pynte-gen. Så siden de har indtaget den fine nye reception, har der hver dag været pyntet op med smukke blomster, som de selv har fundet på matriklen.

»Vi kalder os selv blomsterpigerne,« griner de begge, men det handler også om at gøre førstehåndsindtrykket endnu bedre.

»Jeg er helt sikker på, at vi kan give et godt førstehåndsindtryk, når folk kommer her – og så håber jeg, at vi kan tage en lillebitte top af den nervøsitet, som nogle folk har, når de kommer her.«

Den nye reception ved Hovedindgangen på Slagelse Sygehus er et supplement til den nuværende omstilling. Receptionisterne skal være med til at vise patienter, pårørende og andre besøgende på sygehuset, at de er velkomne. Tanken bag det runde, oplyste og moderne design er, at sygehuset skal være mere åbent og imødekommende for alle.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Slagelse Sygehus). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.