Korshær uddeler 1694 måltider om måneden

Slagelse.News — »Vores brugere samles om måltidet. Det er mennesker, som er meget presset – både økonomisk og menneskeligt. Så det, at de kan få et meget billigt måltid mad her kan måske hjælpe dem i en svær hverdag,« lyder det fra varmestuen i Slagelse by, der uddeler 1694 måltider om måneden.

Kirkens Korshærs varmestue i Slagelse by lander 1694 måltider over disken om måneden. Det viser de nyeste tal fra Kirkens Korshær. Det skriver Kirkens Korshær i en pressemeddelelse.

Nationalt uddeles 32.399 måltider om måneden

Hver dag går der sultne mennesker rundt i de danske byer. Ifølge Levevilkårsundersøgelsen 2023 har 139.000 danske husstande ikke råd til at spise kød, kylling, fisk eller en tilsvarende vegetarret hver anden dag. Med maver der knurrer og kroppe, der er tomme for energi, tager mange til Kirkens Korshær sociale arbejdssteder for at få dækket basale behov.

De nyeste tal viser, at Kirkens Korshær nationalt har uddelt over 32.399 måltider – alene i marts måned. Det svarer til, at Kirkens Korshær årligt uddeler 418.811 måltider til samfundets mest udsatte årligt. Måltiderne kan være både morgenmad, frokost, aftensmad og natmad.

I Slagelse by er der i høj grad brug for hjælp

I Slagelse by driver Kirkens Korshær en varmestue. Her mærker de også behovet for maduddeling. Det siger varmestueleder Sille Gottlieb.

»Vores brugere samles om måltidet. Det er mennesker, som er meget presset – både økonomisk og menneskeligt. Så det, at de kan få et meget billigt måltid mad her kan måske hjælpe dem i en svær hverdag,« siger hun.

I marts 2024 har alle sociale arbejdssteder i Kirkens Korshær talt, hvor mange måltider de uddeler. I Kirkens Korshærs varmestue i Slagelse by har man uddelt 1694. Det spænder over morgenmad og frokost samt “madpakker” med hjem.

»Jeg er ikke overrasket, fordi jeg ved godt, at vi har mange brugere. Vi vil altid hjælpe vores brugere, om det er med mad eller pleje, så er vi her. Men det er sørgeligt, at vi lever i et samfund, hvor så mange mennesker skal på en varmestue for at få råd til mad,« slutter Sille Gottlieb.

Øverst: Kirkens Korshærs varmestue i Slagelse. (Foto: Kirkens Korshær). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/wgjk