Indendørs corona-testcenter åbner i Slagelse By

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Slagelse.News – På torsdag flytter al testning for COVID-19 indenfor på Slagelse Sygehus. Testningen er indtil nu foregået i de hvide telte foran sygehuset.

Fra i morgen torsdag foregår test for coronavirus/COVID-19 indendørs på Slagelse Sygehus. Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Testcenteret kan teste cirka 1200 borgere om dagen

Torsdag den 8. oktober flytter al testning for COVID-19 indenfor på Slagelse Sygehus. Testningen er indtil nu foregået i de hvide telte foran sygehuset, men nu kan teltene snart blive pakket ned.

I de nye lokaler på Slagelse Sygehus kan testcenteret teste cirka 1200 borgere om dagen fordelt på de to spor, Sundhedssporet og Samfundssporet.

Sundhedsporet er for patienter med lægehenvisning, for børn under 12 år med symptomer på COVID-19, for patienter, som skal møde på sygehuset til indlæggelse, samt sundhedspersonale i kommuner og region, som skal testes. Samfundssporet er for borgere i alle aldre uden lægehenvisning.

»Coronapandemien er jo desværre ikke overstået endnu. Derfor er det vigtigt at blive testet, hvis man har bare den mindste mistanke om, at man kan være smittet med COVID-19,« siger testansvarlig vicedirektør i Region Sjælland, Charlotte Bøll Larsen, og fortsætter:

»Man skal altid bestille tid til testen på coronaprover.dk. Hvis man har symptomer, der kan være tegn på COVID-19, skal man kontakte egen læge først. Med de nye fysiske rammer for coronatest på Slagelse Sygehus kan vi tilbyde vores patienter og borgere test inden for i læ for efterårets rusk og regn. Det er jeg glad for.«

Vejret bliver nu koldere og stadig mere ustadigt

Medarbejderne glæder sig til at rykke indendørs, idet vejret bliver koldere og mere ustadigt.

»Teltene har fungeret glimrende, men nu begynder det at blive koldt og mere ustadigt vejr. Så vi får bedre arbejdsforhold, når vi flytter ind på sygehuset,« tilføjer afdelingssygeplejerske på akutafdelingen på Slagelse Sygehus, Birgitte Larnkjær, og fortsætter:

»Lige nu er vi i fuld gang med at indrette vores nye faciliteter, samtidig med at borgerne kan blive testet hos os, som de plejer.«

Aktuelt er Birgitte Larnkjær med til at tilrettelægge flytningen af testcenteret.

Det nye indendørs testcenter er på Ingemannsvej

Testteltene på Fælledvej 13 ved Slagelse Sygehus holder åbent som vanligt til og med i dag onsdag. Torsdag morgen er man klar til at teste for coronavirus i de nye lokaler på sygehuset.

Det nye indendørs testcenter får adresse på Ingemannsvej 30 og 30 A:

  • Sundhedssporet: Ingemannsvej 30, 1. sal
  • Samfundssporet: Ingemannsvej 30 A, 1. sal.

Du kan se på din tidsbestilling fra coronaproever.dk, hvor du skal henvende dig.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Nata Bene / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.