Igen: Ældre borgere udsat for bedrageri

Slagelse.News – I Slagelse og Næstved er ældre borgere igen udsat for bedrageri. Fortæl dine ældre pårørende, at de aldrig må udlevere MitID, pin-koder og kort. Uanset hvor vigtigt det lyder må man aldrig udlevere kort eller oplysninger. Aldrig.

I løbet af i går eftermiddags (torsdag) blev tre ældre borgere fra Næstved og Slagelse udsat for telefonbedrageri, hvor de blev ringet op af en person, der udgav sig for at være fra banken. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten.

I to af tilfældene lykkedes det at hæve penge

Bedrageren sagde, at der var problemer med de ældres konto, og at “banken” derfor ville sende et bud for at hente deres hævekort. Kort efter troppede en ung mand fra “banken” op på de ældres adresser og hentede kortene. I to af tilfældene lykkedes det for gerningsmændene at hæve penge.

Historierne er desværre langt fra enestående, og svindlerne kan være meget svære at gennemskue. Derfor opfordrer politiet til, at pårørende til ældre og til andre mindre rutinerede internetbrugere tager en snak med dem om, hvad de skal gøre, hvis de får et opkald som beskrevet ovenfor.

Et godt råd er, at man afbryder samtalen og i stedet ringer til sine yngre pårørende, som kan rådgive. Husk, at hverken banken, politiet, kommunen eller andre myndigheder ringer og efterspørger betalingskort, MitID, pin-koder eller lignende – og de kommer slet ikke ud til ens bopæl for at hente et kort.

Udlever aldrig kort eller koder. Afbryd straks samtalen og lav et kontrolopkald til bankens hovedtelefonnummer eller til politiets servicecenter på telefon.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). DR/lale.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/1ihi