Fødevareklynge rykker ind på Posthuset

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – Fødevarevirksomheder i Slagelse og på hele Sjælland får nu endnu bedre mulighed for at få hjælp til udvikling og innovation.

Fødevareklyngen Food & Bio Cluster Denmark åbner kontor i Slagelse. Det skal styrke udvikling og innovation blandt fødevarevirksomhederne på hele Sjælland, oplyser Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

En vigtig del af udviklingen af Slagelse Kommune

Fødevarevirksomheder i Slagelse og på hele Sjælland får nu endnu bedre mulighed for at få hjælp til udvikling og innovation, når klyngeorganisationen Food & Bio Cluster Denmark åbner kontor på Posthuset i Slagelse by.

Det nye kontor bliver hjemsted for to medarbejdere, som i samarbejde med de sjællandske fødevarevirksomheder, vidensinstitutioner og øvrige aktører på fødevareområdet skal styrke innovation og skabe vækst på fødevare- og bioressourceområdet i hele regionen.

»Med placeringen i Slagelse får Food & Bio Cluster Denmark en central placering på Sjælland. Det er tæt på de virksomheder, uddannelser og centrale aktører, som de skal arbejde sammen med. Det vil styrke hele Sjælland og være med til at skabe vækst og arbejdspladser i hele regionen og samtidig være en vigtig del af udviklingen af vores kommune og #kommunepånymåde,« siger kommunaldirektør Frank. E. Andersen.

Placeringen i Slagelse er sket i regi af KKR Sjælland

Forskningsministeren har udpeget Food & Bio Cluster Denmark til at være den nationale klyngeorganisation til at arbejde for at skabe innovation indenfor fødevare- og bioressourcer i Danmark og internationalt.

Slagelse er valgt som hjemsted for klynges regionale kontor, fordi Slagelse allerede har flere virksomheder indenfor området, og samtidig er kommunen også hjemsted for blandt andet Fødevarestyrelsen, Flakkebjerg Planteavlscenter og flere andre aktører på området.

»Det er med stor glæde, at vi byder Food & Bio Cluster Denmark velkommen til Slagelse. Vi ser det som en klar fordel for både vores lokale virksomheder og for hele regionen, at vi får en så stærk medspiller indenfor fødevarevirksomheder til området. De har fingeren på pulsen og kan understøtte udviklingen med viden og aktiviteter. At de får udgangspunkt på Posthuset i Slagelse er vi stolte af og vil gøre vores bedste for at de finder sig godt til rette her,« siger erhvervschef Per B. Madsen.

Placeringen af Food & Bio Cluster Denmark i Slagelse er sket i regi af KKR Sjælland-samarbejdet (KKR Sjælland omfatter de 17 kommuner i Region Sjælland), og er en af i alt fire klynger, som lige om lidt får kontor i Region Sjælland.

Øverst: Posthuset. (Foto: Slagelse Kommune). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.