Bilka donerer overskudsvarer til udsatte borgere

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Slagelse.News – Op til jul donerer Bilka Slagelse overskudsmad til udsatte familier og trængende borgere gennem Stop Spild Lokalt. Ansøgningsfrist er onsdag den 21. december kl. 12.00.

For de fleste er julen hjerternes fest. Men for tusinder af danskere rundt omkring i landet er julen også forbundet med store bekymringer over, hvordan pengene til den store aften skal findes. Derfor donerer Bilka Slagelse i år overskudsmad- og varer til foreningen Stop Spild Lokalt Slagelse, der indsamler og uddeler gratis overskudsvarer til socialt udsatte i Slagelse. Det skriver Bilka i en pressemeddelelse.

Julen kan være forbundet med bekymringer og usikkerhed

Juleaften nærmer sig, og i de fleste danske hjem er det en glædelig tid med store forventninger, hvor man køber gaver til sine kære, pynter op og planlægger julemenu til den helt store guldmedalje. Men sådan ser det ikke ud for alle.

Julen kan være forbundet med svære følelser, bekymringer og usikkerhed for de danskere, der kæmper økonomisk eller befinder sig i sårbare livssituationer. Og det er kun mere aktuelt i år, hvor de stigende leveomkostninger sætter manges økonomi under pres.

Derfor donerer Bilka Slagelse op til jul overskudsmad og -varer til udsatte familier og trængende borgere gennem Stop Spild Lokalt. På den måde håber Bilka på at kunne sprede juleglæde hos hårdt ramte familier og enlige i en svær tid.

Stop Spild Lokalt Slagelse uddeler varerne den 24. december 2022. Man kan ansøge via e-mail slagelse@stopspildlokalt.dk, hvis man er økonomisk trængende og ønsker noget ekstra mad til julen. Man får besked på, hvor og hvornår man skal møde op juleaftensdag. Sidste frist for at skrive til mailen er onsdag den 21. december kl. 12.00.

»Ingen skal gå sultne i seng juleaften, og derfor betyder Bilkas donationer så utroligt meget. Mens forbrugspriserne brager afsted, bliver flere og flere danskere pressede på deres økonomi, og de fortjener selvfølgelig en håndsrækning. Derfor er de her donationer virkelig vigtige,« siger Betina Larsen, der er driftschef i Stop Spild Lokalt, og fortsætter:

»Det er altid en fornøjelse at hente varerne i varehusene, hvor vi bliver modtaget med store smil. Vi er dybt taknemmelige for, at Bilka har valgt at støtte netop os.«

En ordentlig jul med kød, juleslik, småkager og godter

Hos Bilka Slagelse finder varehuschef Mark Rosenkrantz Stæhr stor mening i at være med til at gøre juletiden bedre hos en række udsatte danskere. Han har nemlig i fællesskab med de ansatte i Bilka Slagelse valgt, at det netop er Stop Spild Lokalt, der skal modtage årets donation. Det kan være alt fra frugt, grønt og kød til juleslik, småkager og andre godter, der ikke kan nå at blive solgt inden julens lukkedage.

»Det er fantastisk, at vi sammen med Stop Spild kan gøre en forskel og drage nytte af vores overskudsvarer. De stigende priser betyder, at mange danskere får en anderledes jul i år. Jeg håber meget, at vi kan medvirke til at gøre julen bedre for dem, der har det trængt,« siger Mark Rosenkrantz Stæhr.

Julekort skal sikre 60.000 måltider til udsatte familier

Siden november har Bilkas kunder haft mulighed for at købe julekort for 20 kroner, der ubeskåret går til FødevareBanken. FødevareBanken arbejder hver dag for at bekæmpe madfattigdom i Danmark ved at uddele frisk overskudsmad ud til organisationer, der arbejder med udsatte børn, unge og vokse.

For hvert købt julekort fordobler Bilka beløbet, så der samlet doneres 40 kroner per kort. Bilka forventer i år, at donationskortene vil være med til at sikre 60.000 måltider til udsatte familier. Et julekort svarer til 12 måltider.

En julehjælpende hånd fra alle Bilkas 18 varehuse

Det er tredje år i træk, at Bilkas 18 varehuse op til jul donerer overskudsmad og -varer til lokale foreninger, som de selv har valgt. Og det er noget, der bringer masser af stolthed, fortæller Bilkas direktør Mark H. Nielsen:

»I alle Bilkas varehuse er det en selvfølge at give tilbage til lokalsamfundet, hvor man kan. Derfor går vi for tredje år i træk sammen med lokale foreninger fra hele Danmark for at give udsatte borgere og familier den jul, de fortjener. Det gør både mig og alle Bilkas medarbejdere utroligt stolte, at vi kan være med til at gøre en forskel på den måde,« siger Mark H. Nielsen, der er direktør i Bilka.

De varer, som Bilka Slagelse donerer til Stop Spild Lokalt, udløber i julens lukkedage. Dermed er donationerne med til at forebygge madspild hos varehusene, der også i hverdagen gør et stort arbejde for at mindske og forebygge madspild.

Det gøres blandt andet gennem større fokus på lagerstyring, dag-til-dag-leveringer, nye IT-systemet i varehusene, madspildskølere og faste donationer til FødevareBanken til jul, påske og pinse i alle varehuse.

Bilka arbejder målrettet i hele værdikæden på at nedbringe madspild og har et mål om at halvere det totale madspild inden 2030. Med en madspildsreduktion på 37,5 procent siden 2015 er de godt på vej, slutter pressemeddelelsen.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Bilka). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.