Skal 2023 være året, I køber sommerhus?

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Findes der noget skønnere end at læne sig tilbage i en liggestol med en kold drink i hånden og skimte ud over horisonten? Omgivet af blødt græs og farverigt lyng, kværner du en god bog, lytter til noget musik eller slubrer en ispind i dig. Vi genkender alle den bekymringsfrie og afslappede fornemmelse, der synker ned i kroppen, så snart man lander i et sommerhus væk fra bylivet og hverdagen.

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) Med eget sommerhus er den tilstand tilgængelig hvornår end du og resten af familien trænger til at koble af. Er du stadig ikke helt sikker på, om I vil købe sommerhus i det nye år, kommer her nogle overvejelser, I kan gøre jer!

Den økonomiske hæmsko – eller fordel?

Det koster at få et sommerhus. I bør overveje, om der er andre muligheder end at låne penge, men her kan I læse om, hvorledes I kan optage lån til sommerhuset: https://www.mybanker.dk/skift-bank/realkreditlaan-tilbud/ Tips og livsstilsstof (Slagelse Media). Tal med banken inden i starter på byggeprojektet.

Når man lejer et sommerhus, hænger man trods alt kun på udgifterne for den lejede periode, men det behøver ikke at være en hæmsko rent økonomisk at købe eget sommerhus. I kan overveje at købe et sommerhus som kan udlejes i perioder, I ikke selv kommer til at opholde jer i sommerhuset.

Det betyder, at I kan tjene nogle af pengene ind for sommerhuset. Det kan også være, at I overvejer at gå sammen med en anden familie om at købe et sommerhus til fælles brug. Det kan lette økonomisk eller gøre det muligt for jer at finde et sommerhus, der opfylder jeres ønsker og behov.

Et sommerhus skal også passes

Vælger I at leje sommerhuset ud, vil der være behov for, at I kan komme ud og holde det pænt og rent til de besøgende gæster. Forventer I at have et sommerhus blot for at læne sig tilbage og slappe af, er det måske ikke et sommerhus til udlejning, I skal satse på. Et sommerhus, der skal udlejes, vil også være praktisk at have tæt på jer, således en køretur til eller fra ikke er et heldagsprojekt.

Vil I gerne have et sommerhus langt væk fra jeres hverdagsliv men samtidig ønsker at udleje, kan I betale et sommerhusbureau for rengøring og vedligeholdelse. Der findes masser af bureauer i de forskellige sommerhusområder, så denne mulighed vil både være nem at tilgå og effektiv for jer, der bor langt væk.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Pressefoto). Bureau/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.