Bilka donerer overskudsmad til udsatte

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – Bilka Slagelse donerer overskudsmad til udsatte familier gennem Stop Spild Lokalt Slagelse.

December er i fuld gang med julegaveindkøb, julehygge og overvejelser om and eller flæskesteg. Men ikke alle har mulighed for at holde jul som de fleste andre, fordi økonomien ikke er til det.

Derfor donerer Bilka Slagelse i år overskudsmad- og varer til udsatte familier i Slagelse til jul gennem organisationen Stop Spild Lokalt Slagelse. Det skriver Bilka i en pressemeddelelse.

Uddeler overskudsmad- og varer

Julen varer længe, koster mange penge. Og mens julen for de fleste står på overdådige mængder af mad, julehygge i familiens skød og julelækkerier i lange baner, er der andre, der ikke har råd til at holde jul på samme måde.

Derfor donerer Bilka Slagelse op til jul i år overskudsmad- og varer til værdigt trængende gennem Stop Spild Lokalt Slagelse. Det betyder, at værdigt trængende familier, enlige voksne og ældre kan få en lidt bedre jul, end de ellers ville have haft.

»Det betyder virkelig meget for både os og de udsatte, at vi kan dele mad ud, så de kan få en ordentlig jul,« siger Jan Peippo fra Stop Spild Lokalt Slagelse og fortsætter:

»Bilka Slagelse er det største varehus, vi har her, så det betyder rigtig meget, når de vælger at donere deres overskudsvarer til os. Så kan vi både hjælpe en masse mennesker, der går en hård jul i møde og samtidig nedsætte mængden af madspild.«

Stor glæde ved at hjælpe udsatte

Det er Bilka Slagelse varehuschef, Casper Østergaard, der har valgt, at Stop Spild Lokalt Slagelse skal modtage årets donation. Han er glad for at være med til at give en god jul til udsatte mennesker.

»Vi har valgt at donere til Stop Spild Lokalt Slagelse, fordi de hvert år hjælper med at dele overskudsmad ud til de mennesker, der har allermest brug for det i Slagelse,« siger Casper Østergaard og fortsætter:

»Det er vigtigt for mig, at vi ikke smider mad ud, der stadig kan bruges, især her i juletiden. Derfor giver det mig stor glæde at give maden videre til andre, der har behov for det.«

Bilka spreder juleglæde i hele landet

Samtlige 18 af Bilkas varehuse samt varehuset A-Z donerer overskudsvarer til værdigt trængende gennem foreninger og organisationer op til jul i år.

Flere af varehusene har tidligere doneret lokalt op til jul, men det er første gang, Bilka donerer overskudsmad op til jul på kædeplan.

»Vi vil meget gerne tage lokalt ejerskab i Bilka og gøre en forskel i de lokalområder, vores butikker ligger i – og for de mennesker, der bor der,« siger Mark H. Nielsen, der er direktør i Bilka, og fortsætter:

»Her op til jul er vi glade for at kunne sprede lidt juleglæde rundt omkring i landet. Samtidig er det overskudmad, vi donerer, så vi forebygger også madspild. Derfor giver det dobbelt glæde at være en del af dette projekt.«

Bilka donerer både varer, der har udløbsdato i lukkedagene omkring jul, og varer, de vurderer, de ikke kan nå at få solgt. Foreningerne og organisationerne får udleveret varerne enten den 23. eller 24. december.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Bilka). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.