85-årig udsat for bankbedrageri

Artiklen er opdateret for 6 måneder siden.

Slagelse.News – Den ældre mand blev ringet op af “banken”, hvor en mand fortalte om en række problemer med den ældre mands konti. “Banken” sendte så et bud for at hente kontanter fra den ældre mand.

En 85-årig mand fra Slagelse anmeldte tirsdag, at han mandag, midt på dagen, havde været udsat for et bedrageri. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten.

Afleverede et større beløb til “bankbuddet”

Den 85-årige var blevet ringet op af “banken”, hvor en venlig mand havde fortalt om en række problemer med den 85-åriges konti, og for at sikre værdierne skulle den 85-årige hæve penge fra sin konto, tælle dem op, og banken ville så sende et bud forbi for at hente kontanterne. Det skete da også, og den 85-årige afleverede et større, kontant beløb til det imødekommende “bankbud”.

Det var bedrageri af den tarveligste skuffe. Svindlerne kan være meget svære at gennemskue. Bedrageren siger typisk, at der er problemer med de ældres konto, og at “banken” derfor har brug for både hævekort og pinkode. Kort efter tropper et bud fra “banken” op på deres adresse og henter kort og pinkode, eller som i dette tilfælde kontanter. Nogle gange tilbyder bedragerne også at tage smykker og andre værdier med til “boksen”. Sådan har mange anmeldelser til politiet set ud den seneste tid.

Derfor opfordrer politiet til, at pårørende til især ældre og til andre mindre rutinerede internetbrugere tager en snak med dem om, hvad de skal gøre, hvis de får et opkald som beskrevet ovenfor. Afbryd straks samtalen, og husk, at hverken banken, politiet, kommunen eller andre myndigheder ringer og efterspørger betalingskort, MitID, pin-koder eller lignende – og de kommer slet ikke ud til din bopæl for at hente dit kort eller andre værdier. Udlever aldrig kort eller koder. Lav et kontrolopkald til bankens hovedtelefonnummer eller til politiets servicecenter på telefon 1-1-4.

Læs også: Efterlysning af gerningsmænd til bedragerier.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Richard Villalon / iStock). DR/lale.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/bibi