Efterlysning af gerningsmænd til bedragerier

Zand.News – Det er ikke lykkedes politiet at identificere gerningsmændene i adskillige bedrageri, og derfor beder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi offentligheden om hjælp til at finde fire forskellige gerningsmænd.

I december og januar har flere gerningsmænd begået adskillige bedrageriforhold i det meste af Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds. Da det endnu ikke er lykkedes politiet at identificere gerningsmændene, beder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi nu offentligheden om hjælp til at finde dem og dermed få sat en stopper for de grove bedragerier. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Gerningsmanden møder op på borgerens adresse

Gerningsmændenes fremgangsmåde er typisk at kontakte ældre borgere telefonisk og udgive sig for at være fra banken. Gerningsmændene advarer borgerne om, at nogen har hacket deres konto, eller at nogen er ved at overføre penge til udlandet, og at en medarbejder fra banken derfor vil komme forbi borgeren og hente deres kort, så banken kan standse forbrydelsen. Efterfølgende er en gerningsmand mødt op på borgerens adresse, hvor han har franarret borgeren betalingskort og kode. Gerningsmanden trækker herefter store beløb fra betalingskortene.

»Vi ser med stor alvor på disse sager, blandt andet fordi ofrene ofte er sårbare borgere. I den sammenhæng er det afgørende, at man uanset alder kan føle sig tryg i eget hjem,« siger vicepolitiinspektør Lars Steffensen, og fortsætter med en klar besked:

»Bankerne arbejder ikke på denne måde, og bankerne vil aldrig sende medarbejdere ud for at afhente borgeres betalingskort, ligesom de heller aldrig vil bede borgerene om at oplyse deres kode til betalingskortet. Det er derfor vigtigt, at hvis du bliver kontaktet af personer, der forsøger at få oplysninger om betalingskort og koder, skal du ikke give oplysningerne, men i stedet kontakte politiet med det samme.«

Gerningsmændene, der ses på billederne, beskrives som:

A: Mand, lys i huden, iført Cap eller hue, mundbind, grå trøje, sort vest af mærket Champion og jeans:

B: Mand, iført lys hættetrøje, sort maskering for mund og næse samt solbriller, sort jakke med hætte med pelskant, sorte bukser og sorte sko:

C: Mand, lys i huden, iført solbriller og mundbind, sort hættetrøje med lynlås, grålig jakke, mørke jeans og sorte sko med hvid sål:

D: Mand, lys i huden, sort maskering for mund og næse, sort dunjakke af mærket Peak Performance, grå/sorte arbejdshandsker, sorte joggingbukser med hvid stribe ned langs venstre ben og sorte Nike sko med hvidt logo og hvid sål:

Hvis du kan hjælpe med at identificere gerningsmanden, eller hvis du har andre oplysninger i sagen, kan du kontakte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på telefon 1-1-4.

Øverst: Efterlysninger. (Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi). PM/pele.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/92w7