24 studerendes bud på fremtidens Trelleborg

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Slagelse.News – »Det har været rigtig spændende at se, hvordan unge, dygtige designere forestiller sig at moderne design og formidling spiller sammen med Harald Blåtands tusinde år gamle ringborg,« siger projektlederen for Ny Trelleborg.

24 studerende på Bachelor i Visuelt Design på Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) har givet forslag til mulige designløsninger.

De skal inspirere fremtidens formidling og udformning af vikingeborgen Trelleborg. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Moderne design og Blåtands tusinde år gamle ringborg

De studerende på KADK har hen over foråret løst opgaven inden for de to studieretninger “Visuel Kommunikation” og “Spil- og interaktionsdesign”.

Det er der kommet en lang række forskellige og meget spændende designløsninger ud af.

»Det har været rigtig spændende at se, hvordan unge, dygtige designere forestiller sig at moderne design og formidling spiller sammen med Harald Blåtands tusinde år gamle ringborg,« siger Britt Caroline Juul, der er projektleder for Ny Trelleborg i Slagelse Kommune.

Tænkes ind i formidlingskoncepter og præsentationsformer

De studerende har arbejdet med en række centrale design og formidlingsproblemstillinger i forbindelse med etablering af Ny Trelleborg som besøgscenter under Nationalmuseet.

»Arbejdet med de studerende fra KADK og deres forslag har været en klar øjenåbner og stor inspirationskilde i udviklingen af Trelleborg som internationalt oplevelses- og videncenter,« siger Anne-Christine Larsen, der er museumschef på Trelleborg, og fortsætter:

»Flere af projekterne kan sagtens tænkes ind i de nye formidlingskoncepter og præsentationsformer.«

Ny Trelleborg skal være interaktivt, lærerigt og spændende

Formålet er at bidrage med løsninger, der kan udvikle Ny Trelleborg til at blive et interaktivt, lærerigt og spændende sted for besøgende.

»Projektet har haft fokus på at tænke design og formidling ind i den konkrete kontekst,« siger Tine Kjølsen, der programleder for Visuelt Design ved KADK, og fortsætter:

»Derfor har studerende skulle udvikle designløsninger, der knytter sig stedet, og bidrage med løsninger, der kan udvikle stedet til at blive et interaktivt, lærerigt og spændende sted for besøgende.«

Illustrationen til denne nyhed er fra forslaget af studerende Sophie Vallentin.

Læs også: Trelleborgs mysterier (del 1).

Øverst: Pressefoto. (Illustration: Sophie Vallentin via Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.