Unge går glip af vigtige beskeder fra det offentlige

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Mange forældre er ikke bevidste om, at deres barn får sin egen digitale postkasse, når barnet fylder 15 år. Samtidig er mange unge slet ikke opmærksomme på at tjekke sin digitale post.

Indkaldelse til Forsvarets Dag, besked om feriepenge fra fritidsjobbet eller personlige beskeder fra hospitalet.

Det er nogle af de ting, som mange unge ikke ved, at de får sendt til deres egen digitale postkasse. Det skriver Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Unge har ansvar for at bestille NemID og tjekke post

»Det er jeres ansvar nu. Altså nu er du fyldt 15, så skal du bestille et NemID, og du skal tjekke Digital Post. Ja, det er der, du får besked om feriepenge, indkaldelse til hospitalet og andre personlige ting fra det offentlige. Det hører ligesom til livet som næsten myndig.«

Sådan lyder en af opfordringerne i ny kampagne, som Digitaliseringsstyrelsen sammen med ATP, Forsvarsministeriets Personalestyrelse, KL, Skattestyrelsen og Styrelsen for It og Læring står bag.

Når de fylder 15 år, får de unge nemlig deres egen digitale postkasse. Samtidig får de unge også ansvar for at bestille et NemID og tjekke deres post fra det offentlige.

Går glip af besked om uddannelse, hospital med videre

Mange unge er ikke opmærksomme på at tjekke Digital Post, særligt fordi de ikke forstår relevansen.

Det kan betyde, at unge går glip af vigtig information om for eksempel optag på ungdomsuddannelse, eller at beskeder fra hospitalet strander i indbakken.

Samtidig viser en ny undersøgelse blandt forældre til 14-17-årige, at 18 procent af de adspurgte ikke er bevidste om, at deres barn får sin egen digitale postkasse, når de fylder 15 år.

Kampagnen er derfor også rettet mod forældre, så de kan hjælpe deres børn godt i gang.

Læs også: Forældreguide: Det kan og må unge på borger.dk.

»Digital Post fra det offentlige er nok ikke lige dét, der fylder mest i hverdagen for de unge – eller for deres forældre,« siger Signe Caspersen, der er vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, og fortsætter:

»Men det kan hurtigt blive besværligt, hvis man misser vigtige beskeder om for eksempel uddannelse, fordi man ikke ved, at de unge får deres egen postkasse som 15-årige. Derfor er det godt og vigtigt, at vi nu sætter fokus på at flere unge og deres forældre bliver klar over, at de unge får deres egen digitale postkasse.«

Øverst: Pressefoto. (Grafik: Digitaliseringsstyrelsen). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.