2 på tur med Peter Schrøder og Kurt Ravn

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Peter Schrøder og Kurt Ravn spiller to ældre herrer, som nægter at give op. De er indlagt på hospitalet med hver sin terminale sygdom, men så griber de dagen og flygter.

“2 på tur” er en varm og livsbekræftende komedie om livets alvor. På scenen ses Kurt Ravn, Peter Schrøder, Kristine Yde og Paw Henriksen. Den instrueres af Geir Sveaass.

“2 på tur”, som har originaltitlen “Moins 2” (af Samuel Benchetrit) blev i 2006 nomineret til Molière-prisen som årets bedste franske dramatik.

Nu kan du opleve “2 på tur” i Slagelse Teater den 6. marts 2020 kl. 19.30.

Tilfældige hændelser får betydning i nuet

Peter Schrøder og Kurt Ravn spiller to ældre herrer, som nægter at give op, selvom det egentlig er for sent. De er indlagt på hospitalet med hver sin terminale sygdom.

Der er de ikke længe, før de beslutter sig for, at de ikke bare vil ligge og vente på døden. Så de griber dagen og flygter. Med dropstativ og iklædt pyjamas stiller de sig op ved den nærmeste landevej og blaffer. Kklar til nye – sidste – eventyr.

På deres vej møder de en række karakterer spillet af Paw Henriksen og Kristine Yde, som påvirker retning og udfald på deres lille udflugt.

Artiklen fortsætter under billedet.

(Foto: Thomas Petri / Folketeatret).

Da de møder en gravid kvinde, hvis kæreste har forladt hende, sætter de sig for at finde ham. Men dét, som de ender med at finde, er en voksen datter, der griber muligheden for at lære sin far at kende.

I løbet af den korte tid, som deres tur varer, erfarer de, at tilfældige hændelser fører til nye hændelser, som får betydning i nuet. Sådan er livet også.

Vi kender endestationen for de to mænds tur, men vejen derhen er fuld af livsglæde og håb for fremtiden.

“2 på tur” får Danmarkspremiere i Esbjerg den 20. februar 2020 og spiller i hele landet frem til den 15. april 2020. De spiller i Slagelse Teater den 6. marts kl. 19.30. Derefter spiller forestillingen på Hippodromen i Nørregade.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Gudmund Thai / Folketeatret). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.