Kendt vartegn og 15 ejendomme solgt for 70 millioner

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Skaelskor.News – Peter Nielsen har solgt sit selskab Skælskør Ejendomme og den dertilhørende ejendomsportefølje på i alt 16 ejendomme, som inkluderer byens kendte vartegn Skælskør Dampmølle.

Investor Peter Nielsen har netop solgt sit selskab Skælskør Ejendomme og den dertilhørende ejendomsportefølje på i alt 16 ejendomme, som inkluderer byens kendte vartegn Skælskør Dampmølle.

Den familieejede virksomhed Herbo, der beskæftiger sig med ejendomsadministration, har købt den unikke ejendomsportefølje i Skælskør, der består af 63 boliglejemål og 16 erhvervslejemål.

EDC Erhverv Poul Erik Bech Slagelse har formidlet selskabshandelen for knap 70 millioner klroner. Det oplyser EDC Erhverv i en pressemeddelelse.

Ejendomsporteføljen består af 16 investeringsejendomme

Efter blot fem måneder på markedet har investor Peter Nielsen fået solgt sin ejendomsportefølje, som han har opbygget gennem de seneste 24 år.

Ejendomsporteføljen består af 16 investeringsejendomme, heraf otte boligudlejningsejendomme, to erhvervsejendomme og seks blandede ejendomme i den gamle købstad Skælskør.

»Jeg er den lykkelige tidligere ejer af Skælskør Ejendomme. Det har været en fornøjelse at samle de fantastiske bygninger sammen til en ejendomsportefølje. Men jeg har sovet med støvlerne på de sidste mange år, og derfor er jeg nu også meget klar til at tage dem af,« siger Peter Nielsen og fortsætter:

»Det er blevet tid til at skrue ned og få en mere rolig tilværelse med masser af tid med min familie. Selvom jeg nu er 74 år, kom beslutningen om at sælge før forventet, men det føles helt rigtigt. Det har været et godt forløb med Morten Hansen fra EDC Erhverv Poul Erik Bech, så jeg er glad for, at jeg tog springet nu.«

Porteføljen var en stor og atypisk sag i kunstnernes by

Skælskør er en gammel købstad beliggende i det sydvestlige hjørne af Sjælland og er kendt som kunstnernes by, også kaldet Slagelse Kommunes svar på Skagen.

Ejendomsporteføljen har fået en del opmærksomhed, da det ikke er hver dag, at der er en så stor ejendomsportefølje til salg i området.

»Selskabshandlen er en stor og lidt atypisk sag i lokalområdet. Det er faktisk en af vores største sager uden for de store byer i Danmark, og derfor er vi selvfølgelig tilfredse med, at salgsprocessen har været effektivt, og at vi nu står med en både tilfreds sælger og køber,« siger Morten Hansen og fortsætter:

»Der har været en fornuftig interesse på sagen, og vi har især fået mange forespørgsler på de individuelle sager, men den skulle helst sælges samlet som selskabshandel, og derfor fandt vi køber i EDC Erhvervs store netværk af investorer.«

Ejendommene bliver drevet videre i samme ånd som hidtil

Det er den familieejede virksomhed Herbo, der har købt ejendomsporteføljen. Herbo har beskæftiget sig med ejendomsadministration siden 1922. I dag drives virksomheden af tredje generation.

»Vi var i markedet for at udvide, og ad omveje fik vi at vide, at ejendomsporteføljen i Skælskør var til salg. Vi kendte ikke meget til Skælskør i forvejen, men vi faldt hurtigt for den charmerende købstad og særligt havnen. Derudover var ejendommene alle i meget pæn stand, og derfor gik vi videre med det og lavede nogle udregninger, hvor vi kunne se, at vi kunne få et fornuftigt afkast,« siger Anders Herbo fra Herbo og fortsætter:

»Vi går selvfølgelig kun ind i investeringer, som vi tror på, men det betød også meget for os at møde sælger Peter Nielsen, da der fra start af var en virkelig god kemi. Hos Herbo laver vi langsigtede investeringer, og det passede sælger godt, da ejendommene vil blive drevet videre i samme ånd som hidtil. Hele forløbet er gået godt blandt andet med stor hjælp fra revisionsfirmaet Beierholm og mægler Morten Hansen.«

Det unikke vartegn ved havnen: Skælskør Dampmølle

Den fredede bygning Skælskør Dampmølle fra 1853 er en del af ejendomsporteføljen, der netop har skiftet hænder. Skælskør Dampmølle indeholder i dag café og tandlæge i stueplan, arkitekt- og ingeniørfirma på 1. sal, samt fire store luksuslejligheder til beboelse på 2. og 3. sal.

»Ejendomsporteføljen består 16 meget forskellige erhvervslejemål, som har det til fælles, at de alle er placeret centralt i Skælskør By,« siger Morten Hansen fra EDC Erhverv og fortsætter:

»Den største årlige lejeindtægt kommer fra den arkitektoniske perle i form af den fredede bygning Skælskør Dampmølle fra 1853 på Vestergade 1 og 3, der er et vartegn for byen og områdets mest markante ejendom. Bygningens arkitektoniske fremtoning og centrale beliggenhed på havnen gør den til en attraktion i sig selv. Derudover er det blandt andet erhvervslokaler som Flügger Farver, Aldi, Home, Bog & Idé, en garnbutik, tøjbutik samt smykke og urer.«

Øverst: Skælskør Dampmølle. (Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech Slagelse). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.