Storebæltsbroen og E20 spærres på lørdag

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – Storebæltsbroen lukker kl. 13-18 lørdag den 2. juli. Derudover bliver Fynske Motorvej på Fyn og Vestmotorvejen spærret ved Nyborg V og Slagelse V i kl. 12.30-18.00. Flextrafik, toge og andre veje bliver også påvirket.

Lørdag den 2. juli 2022 er Storebæltsbroen og motorvejene, der leder op til broen både på Fyn og Sjælland, spærret for trafikanter i begge retninger. Det sker i forbindelse med afviklingen af anden etape af Tour de France. Trafikanter bør undgå at krydse broen lørdag og i stedet tage turen over Storebælt i dagene op til eller efter Tourens tredje etape søndag den 3. juli. Det oplyser Sund & Bælt, Slagelse Kommune med flere.

»Lad være med at krydse Storebæltsbroen«

Trafikken i store dele af landet bliver påvirket, når de tre første etaper af Tour de France bliver kørt i Danmark i begyndelsen af juli måned. Det er især spærringen af Storebæltsbroen fra kl. 13.00 til 18.00 lørdag den 2. juli – Tourens anden etape, hvor broen lukker for trafikanter i begge retninger på en af årets største rejsedage, der kan få særdeles stor betydning for mange rejsende.

Derudover bliver motorvejene Fynske Motorvej på Fyn og Vestmotorvejen på Sjælland spærret ved Nyborg V og Slagelse V en halv time, før broen lukker, i tidsrummet fra kl. 12.30 til 18.00. Det sker for at sikre, at de sidste biler kan nå over Storebælt, inden broen lukker kl. 13.00.

»Det bliver nok den største, gule folkefest, vi nogensinde har set på dansk jord, og jeg er sikker på, det bliver et fantastisk syn, når cykelrytterne tager turen over Storebælt. Det bliver helt sikkert også en stor trafikal udfordring. Vores opfordring er derfor klar: Lad være med at krydse Storebæltsbroen lørdag den 2. juli. Kør et par dage før, hvis du skal på sommerferie, eller vent med at pakke bilen og køre afsted til søndag eller mandag. Og husk, at trafikinfo.dk er stedet, hvor du hele tiden kan blive opdateret på trafikken før og under din køretur ud i sommerlandet,« siger områdechef Charlotte Vithen fra Vejdirektoratet.

Trafikken på og omkring Storebæltsbroen vil være påvirket hele dagen lørdag den 2. juli fra kl. 06.00 til 23.00. Vejdirektoratet forventer, at der i perioder vil være op til to timers ekstra rejsetid.

Enkelte jernbaneoverkørsler bliver spærret kortvarigt

Togtrafikken over Storebælt bliver ikke påvirket af nedlukningen af Storebæltsbroen, og DSB indsætter ekstra togsæt. Husk at købe tog- og pladsbillet allerede nu, skriver Sund & Bælt.

Dog bliver enkelte jernbaneoverkørsler i en kort periode spærret i forbindelse med anden og tredje etape af Tour de France:

  • På etape to den 2. juli 2022, der starter i Roskilde og slutter i Nyborg, bliver overkørslen på Slagelsevej i Kalundborg i en kort periode spærret for tog. Det betyder, at der vil være enkelte forsinkelser og eventuelt aflysninger mellem Svebølle og Kalundborg fra cirka kl. 15.00 og 16.00.
  • På tredje etape den 3. juli 2022, som strækker sig fra Vejle til Sønderborg, skal cyklisterne passere to overkørsler. Det er overkørslen på Fårupvej i Jelling og overkørslen på Sønderborg Landevej nordøst for Gråsten. Der vil derfor være forsinkelser og eventuelt aflysninger på strækningen Give – Jelling – Vejle mellem cirka kl. 13.00 og 14.00 samt strækningen Gråsten – Sønderborg mellem cirka kl. 16.00 og 17.30.

For alle tre overkørsler gælder det, at togdriften indstilles en halv time før hurtigste tid og cirka en halv time efter langsomste tid.

Flextur og Plustur bliver helt lukket for bestillinger

Movia har også indført en række tiltag og begrænsninger i kørslen i Flextrafik under Tour de France. Det er kun muligt at bestille ture til disse dage i Movias kundecenter, hvis du ønsker en flextur eller tur med flexhandicap den 1. eller 2. juli. Altså ikke via Flextrafiks selvbetjeningen på hjemmesiden eller i Flextrafiks app.

Den 2. juli vil flextur være helt lukket for bestillinger i Roskilde, Lejre, Holbæk, Odsherred, Kalundborg og Slagelse kommuner, det vil sige på dagen, hvor 2. etape af Tour de France køres. Den 2. juli vil der heller ikke kunne bestilles Plustur via Rejseplanen i Roskilde, Lejre, Holbæk, Kalundborg og Slagelse hele dagen. Det oplyser Slagelse Kommune.

De øvrige trafikændringer i Slagelse Kommune

Den almindelige trafik bliver også påvirket i øvrige dele af Slagelse Kommune. Lørdag den 2. juli 2022 bliver hele Tour de France-ruten og vejene omkring ruten i blandt andet Slagelse Kommune spærret. Vejen omkring ruten spærres fra cirka kl. 10.00 til kl. 18.00, og selve ruten spærres fra kl. 12.00 til kl. 18.00.

Se de afspærrede veje på: https://slagelse.letourcph.dk/

Trafikændringerne betyder:

  • Du kan ikke krydse ruten i bil, når der først er spærret.
  • Du kan krydse ruten på cykel eller gåben.
  • Udrykningskøretøjer vil stadig kunne komme frem
  • Storebæltsbroen vil være lukket i begge retninger fra kl. 13-18 den 2. juli.
  • Motorvejen vil være spærret af fra 40A til broen fra kl. 12.30 – dette er sidste mulighed for at komme til Fyn.
  • Der må ikke parkeres langs ruten i rabatten, på cykelsti eller vej
  • Alle sommerhusveje skal holdes fri af hensyn til brandkøretøjer – og det er som udgangspunkt ikke tilladt at parkere på sommerhusvejene.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Razvan / iStock). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.