Psykologhjælp til PFOS-forgiftede borgere

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Korsor.News – Borgere, der har været udsat for PFOS fra Korsør Brandskole, bliver nu tilbudt psykologhjælp. »At gå med stor usikkerhed i denne svære situation kan være enormt opslidende og en psykisk belastning for de berørte borgere,« siger regionsrådsformanden.

Region Sjælland står nu klar med psykologhjælp til de borgere, der har været udsat for PFOS-forureningen fra Korsør Brandskole. Det oplyser regionen i en nyhedsmeddelelse.

Regionen kontakter selv de berørte borgere

Fra mandag den 30. august kan de borgere, der er berørt af PFOS-forureningen i Korsør, benytte sig af et tilbud fra Region Sjælland om psykologhjælp.

Borgerne vil få direkte besked om muligheden for at henvende sig til en særlig kontakttelefon hos Psykiatrisk Klinik i Slagelse og bestille tid til en samtale med en psykolog.

»At gå med stor usikkerhed i denne svære situation kan være enormt opslidende og en psykisk belastning for de berørte borgere. Det er vigtigt for mig, at vi gør alt, der står i vores magt, for at sikre den nødvendige støtte til dem,« siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S) og fortsætter:

»Arbejds- og Socialmedicinsk Afdeling på Holbæk Sygehus gør allerede et stort stykke arbejde for at hjælpe og rådgive disse borgere, og jeg er glad for, at vi nu ydermere kan tilbyde dem, der måtte have behov for det, en samtale med en psykolog enten individuelt eller som familie.«

Alle voksne borgere med forhøjet PFOS-niveau har også fået tilbudt en rådgivende helbredssamtale med en læge fra Arbejds- og Socialmedicinsk Afdeling på Holbæk Sygehus, mens børn og unge med forhøjede værdier indkaldes til samtale med en børnelæge.

Den 30. august afholder Region Sjælland et informationsmøde, hvor alle, der har fået taget blodprøver, har mulighed for at høre om blodprøverne generelt, få mere viden om PFOS-helbredseffekterne samt høre om et kommende forskningsprojekt, der skal undersøge, om et kolesterolsænkende middel kan øge udskillelsen af PFOS.

Læs også: Brandskum årsag til PFOS-fund i rensningsanlæg.

Øverst: Holbæk Sygehus. (Foto: Region Sjælland). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.