»Det er fra Sønderborg Politi,« lød det i telefonen

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – Falsk betjent ringede fra et 1448-nummer og ville have personlige oplysninger fra en ældre dame. Den falske betjent påstod, at der var ved at blive oprettet et lån i hendes bank.

En 66-årig kvinde fra Slagelse blev lørdag kl. 23.30 ringet op af en person, der udgav sig for at ringe fra Sønderborg Politi. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Heldigvis fattede kvinden mistanke og lagde på

Manden ringede fra et telefonnummer, der sluttede med 1448, der jo er et typisk politinummer.

(Telefonnummeret til Slagelse.News er i øvrigt 7174 1448 og slutter dermed også med 1448, men vi siger Slagelse Media og ikke Politi, red.).

Den falske betjent forsøgte at få personlige oplysninger ud af kvinden under påskud af, at der var ved at blive oprettet et lån i hendes bank. Heldigvis fattede kvinden mistanke, så hun gav ingen oplysninger og lagde på.

Politiet advarer i den forbindelse med fupmagere, der udgiver sig for at ringe fra for eksempel politiet, og som ved hjælp af elektronik har fået et andet telefonnummer til at stå på modtagerens display.

Hverken politiet eller andre myndigheder vil ringe og anmode om oplysninger om NemID, bankkontooplysninger eller cpr-nummer. Hvis du er i tvivl, så kontakt politiets servicecenter på telefon 1-1-4.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). Note/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.