Mobile autoværn øger sikkerheden om natten

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Korsor.News – Natten mellem torsdag og fredag kommer de nye mobile overledninger på Storebæltsbroen i brug.

Natten mellem torsdag og fredag i denne uge kommer de nye mobile overledninger i brug som et redskab til at kunne udføre en lang række vedligeholdsarbejder samtidig på Storebælts østbro i løbet af nattetimerne. Det skriver Sund & Bælt i en pressemeddelelse.

Udfører flere vedligeholdsarbejder på samme tid

Overledningerne blev tidligere på året monteret på Storebæltsforbindelsen som del af en omfattende sikkerhedspakke, der er baseret på den nyeste teknologi på området.

Formålet er at sikre hurtigere afvikling af kø ved uheld og øge sikkerheden på Storebæltsbroen både for trafikanter og for de medarbejdere, der arbejder med den løbende vedligeholdelse på broen.

Natten til fredag vil trafikken således køre dobbeltrettet på højbroens sydlige spor, så der opstår et trafikfrit område på den nordlige del af broen.

Det udnytter A/S Storebælt til at foretage en lang række vedligeholdsarbejder, som ellers ville have betydet afspærringer af flere omgange, hvis arbejderne skulle fortages enkeltvis og i dagtimerne.

Samtidig giver det også en bedre sikkerhed for de medarbejdere, som udfører opgaver på broen.

Nye elektroniske færdselstavler og test af droner

En del af nattens arbejde bliver at forberede opsætning af elektroniske færdselstavler som en del af den samlede opgradering af skiltning og trafikstyring på broen.

I alt skal der i løbet af efteråret opsættes 222 variable tavler, ligesom der også opsættes nye kameraer til overvågning af trafikken for at understøtte en sikker trafikafvikling.

Der bliver også plads til at teste brug af droner til inspektion om natten.

»Vi benytter også det trafikfri rum til at teste, om droner kan foretage inspektion af østbroens store hængere,« siger Kim Agersø Nielsen, der er teknisk chef i Sund & Bælt, og fortsætter:

»Dronen er udstyret med ekstra lys, der skal gøre det muligt at foretage inspektionen i mørke, og herefter skal vi finde ud af, om kvaliteten af billederne er god nok. Det vil kunne spare os for at foretage inspektion i dagtimerne, som ellers ville kræve en afspærring af området af hensyn til trafiksikkerheden og derfor forstyrre trafikken langt mere.«

Trafikrestriktioner på Storebælsbroen natten til fredag

Trafikken vil køre dobbeltrettet i nattetimerne mellem torsdag den 10. og fredag den 11. juni i timerne mellem kl. 23.00 og kl. 05.00 med en hastigheds-begrænsning på 80 km/t, og overhaling vil ikke være tilladt.

Der kan opstå kort ventetid under omlægning til dobbeltrettet trafik umiddelbart efter kl. 23.00 og igen kort før kl. 05.00, da broen lukkes helt for biltrafik i cirka 20 minutter, mens trafikken omlægges.

Mens trafikken kører dobbeltrettet, er det ikke muligt for særtransporter bredere end 3,3 meter at passere Storebælt.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Sund & Bælt). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.