Midaldrende mand hørte for højt musik

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Korsor.News – Meget tidligt i morges måtte politiet ud til en midaldrende mand i Korsør, idet han ikke selv kunne finde ud af at skrue ned for sit musikanlæg. Politiet var nødt til at tage hans musikanlæg i bevaring, så der kunne blive ro.

Tidligt fredag morgen fik politiet en anmeldelse om, at der var høj musik fra en lejlighed i centrum af Korsør. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Den 56-årige mand fortsatte bare med at spille højt

Beboeren – en 56-årig mand – ville ikke skrue ned for underholdningen, da politiet i første omgang ringede ham op, og derfor blev der sendt en politipatrulje afsted. Den 56-årige fortsatte med at spille højt, og for at sikre morgenfreden, tog politiet hans musikanlæg i bevaring.

Det er ikke første gang i år, at politiet har fået anmeldelser om høj musik, eller musik til ulempe, som det også kaldes. Opfordringen fra politiet går ud på at tage hensyn, når der skal spilles musik – hvad enten det er fra privaten for åbne vinduer og døre, eller det er i det offentlige rum, altså for eksempel parker, strand og skov.

Lydniveauet skal være tåleligt i forhold til tid og sted

Ikke alle deler musiksmag, og man skal selvfølgelig være rummelig og kunne tolerere, at der er liv og lyd og glade mennesker omkring en, men lydniveauet skal også være tåleligt i forhold til både stedet og tidspunktet på døgnet.

Politiet har efter politilovens bestemmelser mulighed for at tage musikanlægget i bevaring i 24 timer, hvis ejeren – eller den, der er er ansvarlig for musikanlægget – ikke vil skrue ned, og hvis der på et senere tidspunkt kommer flere anmeldelser, hvor det er det samme anlæg, der bliver brugt, kan det blive beslaglagt. Den situation kan man helt undgå, hvis man tager hensyn til sine omgivelser og tænker på sine naboer.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). DR/roke

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.