iPad Vision på Storebæltskolen for femte gang

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Korsor.News – Sady Paulson, der har cerebral parese, fortalte, hvordan to knapper på kørestolen gjorde det muligt at tage universitetsuddannelse i Digital Cinematography og at redigere en reklamefilm for Apple.

Den 4. april 2019 afholdte Storebæltskolen konferencen “iPad Vision” for femte gang. Det har været en kæmpe succes hvert år og har samlet landet omkring emnet pædagogisk teknologi I specialundervisningen.

140 deltagere fra hele landet mødtes i torsdags til en dag fyldt med spændende og praksisnært indhold. Målet med konferencen er at give deltagerne mest mulig viden og hands on-erfaring med hjem fra dagen.

»Fantastisk at se hvor langt teknologien er nået. Et klap til jer på Storebæltskolen, som satser på og har en tydelig profil med brugbare IT og teknologiske hjælpemidler i det daglige arbejde med udviklingen af jeres elever,« siger Michael Jensen fra ACV i Slagelse.

To knapper på kørestolen styrer hendes computer

Dagen bød på en række nyt indhold. Det helt store trækplaster i år var besøg af to helt særlige oplægsholdere fra North Dakota i USA.

Sady Paulson og Mark Coppin fortalte den utroligt rørende og inspirerende historie om, hvordan Sady har opnået sine drømme, som virkede helt umulige for år tilbage. Sady har cerebral parese, hvilket gør mange ting umulige for hende.

Cerebral parese er en hjerneskade med vidt strækkende konsekvenser, som binder Sady til en kørestol, giver hende ufrivillige bevægelser og gør, at hun ikke har noget talesprog.

Sady Paulsons er filminstruktør, filmklipper og oplægsholder, og hun har en bachelorgrad i Digital Cinematography fra Full Sail University. Mark Coppin introducerede hende til den teknologi, der har hjulpet hende med at få adgang til verden.

Alt dette ville stoppe de fleste, men ikke Sady, hvis liv forandrede sig radikalt, da hun mødte Mark Coppin på en sommerlejr for børn med handikap for snart 15 år siden.

Han åbnede hendes verden, da han udstyrede hendes kørestol med to knapper, som kan styre hendes computer. Med blot disse to knapper, hendes intellekt og stædighed har hun gennemført en universitetsuddannelse i Digital Cinematography.

Men rejsen sluttede slet ikke der. I 2016 redigerede hun en reklamefilm for Apple, som selveste Tim Cook åbnede en af hans berømte keynotes med. Hun blev en verdensstjerne, da hun også selv var stjernen i reklamefilmen.

»Teknologi har været meget nyttig for mig gennem min uddannelse, og nu følger jeg mine drømme. Jeg elsker at lave film om det virkelige liv og verden. Jeg nyder at kunne bruge mine færdigheder i den virkelige verden,« siger Sady Paulson og fortsætter:

»Jeg har cerebral parese, og det skaber mange forhindringer og udfordringer i mit liv, men jeg lader det ikke holde mig tilbage. Min kærlighed til teknologi er mere end bare en lidenskab; det giver mig adgang til min verden. Jeg har brug for hjælp på nogle områder, men hjælpeteknologi gør det muligt for mig at kommunikere med mine kære og forfølge min karriere.«

Mark Coppin ejer Prairie Assistive Technology og har givet oplæg på statslige, regionale, nationale og internationale konferencer om emner såsom teknologi og undervisning, specialundervisning, kompenserende teknologi, mobile enheder i uddannelse og autisme.

Elleve workshops om teknologi og støttende kommunikation

Det var Sady og Marks allerførste tur til Danmark, og de var imponerede af den professionelle og nære tilgang personalet har til eleverne på Storebæltskolen. Mark kunne drage mange paralleller fra hans eget virke på et stort specialcenter i North Dakota.

På dagen var der ikke kun et spændende oplæg, men også elleve workshops hvor deltagerne fik hænderne i teknologien. Underviserne på vores workshops var alle praktikere, som selv har brugt teknologien i specialundervisningen.

En stor del af dem er Storebæltskolens egne undervisere, hvilket illustrerer det høje faglige niveau der er til rådighed i kommunen.

De elleve workshops berørte en lang række emner såsom e-bøger, Virtual Reality, bevægelse i undervisningen, teknologiforståelse, Minecraft, iPads, støttende kommunikation og SmartBoards.

Kort fortalt var der noget for alle, som søgte meningsfyldte måder at bruge teknologi i arbejdet med elever med særlige behov.

Øverst: Helene Leismann, Ergoterapeut på Storebæltskolen, Mark Coppin, Sady Paulson og Jon Engsager, IT-konsulent på Storebæltskolen. (Foto: Storebæltskolen). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.