Halsskovbroen i Korsør færdig før tid

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Det var egentlig planen, at Halsskovbroens belægning skulle blive færdig til august. Men det gode sommervejr medfører, at broen i allerede kan åbne i morgen, tirsdag.

Allerede i morgen, tirsdag omkring kl. 12.00, kan bilister, cyklister og andre trafikanter igen passere Halsskovbroen som normalt. Arbejdet med at lave ny belægning på broen, som var planlagt til at skulle slutte den 10. august 2018, er nemlig færdigt, og derfor kan broen åbne allerede fra i morgen.

Baggrunden er det gode vejr, som har givet optimale forhold for arbejdet.

»Det kunststof, som vi har lagt på broen, kræver varmt og tørt vejr, når det skal lægges på. Derfor havde vi også lagt en buffer ind i tidsplanen til, at der var plads til en regnvejrsdag eller to. Men vi har været meget heldige med vejret, så derfor kan vi nu åbne broen før tid,« siger driftsplanlægger Amanda Linke.

Ny belægning, men broens cylindre skal også udskiftes

Når trafikanter kører over broen, vil de opleve en bro med helt ny belægning og en bro, hvor ujævnhederne er væk. Arbejdet på broen er dog ikke helt færdigt endnu. Til efteråret skal broens cylindre skiftes. Det vil betyde, at broen bliver lukket nogle enkelte nætter, men allerede i løbet af sensommeren skal arbejdet forberedes.

Forberedelsesarbejdet vil betyde, at kørebanen et par gange vil blive indsnævret et par timer, men det vil fortsat være muligt at køre over broen.

»Når vi skal have monteret de nye cylindre, skal broen løftes op, og derfor skal vi have svejset såkaldte løfteøjer på, som kranen kan holde broen i. Der er ikke sat dato på dette arbejde endnu, men vi forventer, at det kun kortvarigt vil forstyrre trafikken,« siger Amanda Linke.


Foto: Slagelse Kommune.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.