Endnu en ældre kvinde fuppet af falsk bankmand

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Korsor.News – Falsk bankmand ringede til en ældre dame i Korsør, hvorpå han hentede hendes Dankort og MasterCard. Få minutter efter var der hævet penge.

“Mads” fra banken ringede onsdag eftermiddag en 82-årig kvinde fra Korsør op. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten.

Få minutter efter blev der hævet penge på kortene

Den venlige “bankmand” fortalte kvinden, at der var sket en overførsel af et større beløb til en udenlandsk konto, og at hun skulle have et nyt betalingskort og derfor også var nødt til at oplyse sin pinkode. Men han skulle nok være behjælpelig og sende en medarbejder ud for at hente hendes gamle Dankort og MasterCard.

Kort efter dukkede en mand op på kvindens adresse, og han fik udleveret kortene. Få minutter senere blev der hævet kontantbeløb på kortene, og bedrageriet blev efterfølgende anmeldt til politiet af kvinden selv.

Politi: Advar ældre i familien og bekendtskabskredsen

Politiets opfordring er, at man taler med ældre i familien og i bekendtskabskredsen og forklarer, at hverken banken, kommunen eller politiet ringer og beder om oplysninger om MitID, pinkoder, cpr-nummer, bankoplysninger eller andre fortrolige oplysninger.

Hvis man modtager et mistænkeligt opkald, skal man straks afbryde opkaldet og i givet fald kontakte banken på dens hovednummer eller ringe til politiets servicecenter på telefon 1-1-4.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). DR/lale.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.