Byråd smider Kirkens Korshær på gaden

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Enhedslisten smider Kirkens Korshær i Korsør og Skælskør på gaden.

På mandagens byrådsmøde stemte Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Enhedslisten for at smide Kirkens Korshær i Korsør og Skælskør på gaden.

Det fremgår af referatet fra byrådsmødet mandag den 26. april 2021. (Bemærk at billedet er af Kirkens Korshær i Slagelse).

Slagelse Kommune vil selv drive varmestuerne

Baggrunden for indstillingen om at overtage driften fra Kirkens Korshær er et ønsket om at afprøve nye veje og indsatser mellem Toftens gadesygeplejesker, det opsøgende gadeteam §99, Rusmiddelcenteret, Borgerservice, Jobcentret og Slagelse Kommune.

Det fremgår dog af referatet, at Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti lægger vægt på, at de lokale koordinerede indsatser i Korsør og Skælskør forsat skal ske i et samarbejde med NGO’er og lokalsamfund.

Men det bliver Rusmiddelcenteret, der får ansvaret for at udvikle driften og at koordinere indsatserne. Det vedtog et flertal bestående af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Enhedslisten.

Det unikke fortabes ved kommunens ankomst

Jørgen Grüner (SF) forsøgte sig ellers med et (andet) ændringsforslag, da han mener, at NGO’erne kan noget andet end kommunen.

»Vi har i SF konstateret, at udvalget anbefaler, at kommunen overtager driften af varmestuerne i Korsør og Skælskør. SF vil gerne bakke op omkring den øgede prioritering af ressourcer målrettet udsatte borgere i Korsør og Skælskør,« siger Jørgen Grüner jævnfør referatet og fortsætter:

»SF er dog bekymrede for, at Slagelse Kommune ved at overtage driften fra en NGO taber det unikke i det, som de frivillige organisationer kan tilbyde.«

Jørgen Grüner ønskede derfor at øge driftstilskuddet til de eksisterende varmestuer, som fortsat skulle drives af Kirkens Korshær. Han har med andre ord fortsat tillid til Kirkens Korshær.

»Vi er samtidig bevidste om, at varmestuen i Korsør de senere år har haft en række udfordringer, og at der har været mange problemer omkring varmestuen. Vi har dog tillid til, at de nye kræfter og lokaler vil bidrage til, at der igen kommer styr på indsatsen i varmestuen i Korsør,« fortalte han jævnfør referatet.

Venstre, Liberal Alliance, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, løsgængeren Ann Sibbern og løsgængere Helle Blak stemte for Jørgen Grüners forslag, som blev dumpet af et flertal bestående af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Enhedslisten.

»Det her er respektløst over for vores brugere og borgere«

I begyndelse af mødet havde Christopher Trung (V) foreslået, at punktet, der var lukket, skulle flyttes til den åbne dagsorden.

Men det fremgår af referatet, at borgmester John Dyrby Paulsen (S) efter rådgivning fra administrationen havde forklaret, at sagen skulle behandles på et lukket punkt, fordi der er tale en ekstern leverandør. Dertil kom hensynet til ansatte i Kirkens Korshær.

John Dyrby Paulsen fortæller endvidere til Sjællandske, at Kirkens Korshær selv havde bedt om at få punktet lukket. Men det er Kirkens Korshær ikke enige i.

»Vi har ikke bedt om det. Det er simpelthen ikke rigtigt. Det her er respektløst over for vores brugere og borgere, og vi føler os kun meget lidt hørt,« fortæller Susanne Lodberg, der er regionschef i Kirkens Korshær, til mediet.

Nu ønsker Christopher Trung, at sagen bliver genbehandlet ved det næste møde i Udvalget for Specialiserede Borgerindsatser.

Øverst: Kirkens Korshær i Slagelse. (Foto: Kirkens Korshær). RK.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.