Møllers julemærke støtter julemærket

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Slagelse.News – Finn Møller fra kunstgalleriet Møller i mejeriet har besluttet at donere 50 procent af salget af de seks julemærker til julemærkehjemmet i Skælskør.

Det er jo næsten for oplagt, og derfor har Finn Møller tilføjet en lille juleserie til de mange keramik-frimærker, som han har lavet i løbet af 2020.

Finn Møller kalder sit julemærke for “Snemænd julenat”

»Nu har jeg lavet præsidenter, ministre, kongehuset, cykler og meget mere på mine frimærker og så skal der vel også være et julemærke,« lyder det fra Finn Møller.

Han kalder sit julemærke for “Snemænd julenat”.

Julemærket er lidt større end hans sædvanlige frimærker. Det har nemlig fået lov til at beholde kanten af arket.

Der er lavet fem stykker i størrelsen 19 x 29 centimeter og et i størrelsen 38 x 29 centimeter. Prisen er henholdsvis 1.000 og 2.000 kroner.

Alle er unikke med hver deres motiv og naturligvis holdt i den naive glade stil, som kendetegner Finn Møllers keramiske værker.

50 % af salget doneres til julemærkehjemmet i Skælskør

Ligesom de almindelige frimærker er ideen om Julemærket lånt et sted fra, om end det afviger meget fra det julemærke, der har været i handlen siden 1904.

Der er ingen tvivl om, at julemærkerne ikke bliver solgt i samme mængder som før i tiden, da vi næsten ikke sender julekort eller breve længere.

Artiklen fortsætter under billedet.

Finn Møller med arets Julemærke 2020. (Foto: Møller i mejeriet).

Det er jo synd, når det kan give børn en hjælpende hånd at komme på et Julemærkehjem, fortæller Finn Møller.

Derfor har han besluttet, at 50 procent af salget af de seks julemærker, som er lavet her i 2020, bliver doneret til julemærkehjemmet i Skælskør.

De seks unikke Julemærker er allerede nu sat til salg i kunstgalleriet Møller i mejeriet, og her håber de, at alle bliver solgt, så der kan blive et pænt beløb til Julemærkehjemmet i Skælskør.

Møller i mejeriet på Støvlebækvej 1a i Kirke Stillinge holder åbent torsdag og fredag kl. 10.00-17.30 samt lørdag og søndag kl. 10.00-16.00.

Bag om kunstgalleriet Møller i mejeriet i Kirke Stillinge

Møller i mejeriet er et lidt utraditionelt galleri, det er indrettet i det gamle ostelager i Kirke Stillinges gamle mejeri. Galleriet, som Jane og Finn Møller åbnede i oktober 2018, har siden åbningen været godt besøgt.

Galleriet blev udvidet til over 400 kvadratmeter i efteråret 2019, og her finder man et kæmpe udvalg af kunst og kunsthåndværk fra mange steder i Danmark.

Udover Møllers egne keramiske værker finder man altid mindst 35 kunstnere, og udvalget spænder over glas, keramik, skulpturer og naturligvis flotte malerier.

Øverst: Årets Julemærke 2020. (Foto: Møller i mejeriet). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.