Vikingeborgen modtager en halv million kroner

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Vikingeborgen Trelleborg modtager 500.000 kroner fra Trelleborg Fonden.

Donationen på 500.000 kroner fra Trelleborg Fonden er den største i fondens historie. Pengene skal finansiere en voldgrav og en bro ved den genskabte borg. Det oplyser Slagelse Kommune.

Skal styrke historien og give flere besøgende på Vestsjælland

»Trelleborg Fondens formål er at virke til gavn for almennyttige og almen velgørende formål i bankTrelleborgs tidligere opland,« siger direktør Jesper Lund Wimmer fra Sydbank, der har overtaget bankTrelleborg, og fortsætter:

»Det er en glæde at kunne støtte projektet på Trelleborg, som styrker historien, og giver flere besøgende på Vestsjælland. Vi blev jo i sin tid opkaldt efter vikingeborgen Trelleborg, fordi vi havde hovedkontor i Slagelse, så derfor er det naturligt for os at være med til at udvikle det stolte fortidsminde.«

Donationen er den anden donation til Trelleborg inden for kort tid, og skal anvendes til det ambitiøse projekt “Ny Trelleborg – den genskabte historiske og digitale vikingeborg”, der skal løfte formidlingen og forståelsen af den mægtige ringborg.

Sender et stærkt signal om, at vikingeborgen samler os

»Vi er stolte over, at Trelleborg Fonden har valgt at give deres største donation til dato til projektet på Trelleborg. Den lokale opbakning til projektet sender et stærkt signal om, at vikingeborgen samler os, og jeg glæder mig allerede til at byde gæsterne velkommen på fondens bro over voldgraven,« siger borgmester John Dyrby Paulsen (S).

Planerne for Ny Trelleborg-projektet er udarbejdet i tæt samarbejde mellem Slagelse Kommune og Nationalmuseet. Etableringen af de nye anlæg på Trelleborg sker i flere etaper, og forudsætter finansiering, delvist baseret på donationer.

Projektet omfatter blandt andet bygning af et “lagkage-udsnit” af den oprindelige ringborg. Trelleborg Fondens donation skal bruges til voldgrav og bro ind til den genskabte borg.

Læs også: Trelleborg genskaber et udsnit af ringborgen.

Øverst: John Dyrby Paulsen er nummer to fra venstre. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.