Vælgernes konto er overtrukket i kommunen

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – »Jeg synes, at vi politikere skal gøre op med os selv, hvorfor vi ønsker at stille op til byrådet,« spørger Jane Dahl (Kons.). »Vi skal have et fremtidigt byråd, som er i øjenhøjde med vælgerne,« påpeger Anders Sørensen (S).

På baggrund af et tidligere indlæg i Sjællandske den 22. september, “vælgerne orker ikke valgmøder”, melder borgmesterkandidat Jane Dahl (Kons.) og byrådskandidat Anders Sørensen (S) klart ud, idet de håber, at Slagelse Kommunes byrådskandidater ser konstruktivt ind i den kultur, som har præget kommunestyret igennem de sidste valgperioder. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

Er valgdebatter kun til for at udstille andre politikere?

Jane Dahl spørger ind til, om byrådskandidater kun deltager i valgdebatter for at få ens eget parti til at fremstå ekstra “gode” og for at “udstille” andre politikere.

»Der er stor debat omkring økonomien i Slagelse kommune. Det kommer sikkert til at fylde meget i valgdebatten frem til den 16. november, hvor vi skal atter skal stemme om hvem, der skal have plads i byrådet. Der er ingen tvivl om, at det er vigtigt, at kommunen har en sund økonomi. Jeg er dog meget bekymret for det overtræk vi politikere har på borgenes konto når det gælder tilliden til os politikere,« fortæller Jane Dahl og forsætter:

»Jeg deltog for første gang som paneldeltager i Kirke Stillinge Forsamlingshus. Der var fuldt hus, men langt de fleste gæster var politikere fra de forskellige partier. Både nuværende byrådsmedlemmer og kandidater som jeg selv.«

»Jeg kunne godt få den opfattelse, at enkelte medlemmer fra et par partier havde taget turen til Kirke Stillinge Forsamlingshus for at stille kritiske spørgsmål til paneldeltagere fra et andet parti. Måske fordi man var nysgerrig på politikken? Jeg er nu mere tilbøjelig til at tro, at det måske mere var for at få ens eget parti til at fremstå ekstra “gode” eller prøve at “udstille” en politiker fra et andet parti. Det gør mig faktisk ked af det. Er det det, som vi gerne vil give videre til vores børn? Til kommende erhvervsvirksomheder, tilflyttere med flere.«

Det fremtidige byråd skal være i øjenhøjde med vælgerne

Anders Sørensen ønsker et byråd, som er i øjenhøjde med vælgerne, og byrådet skal ikke være fyldt med uoverensstemmelser og manglende samarbejde.

»Jeg mener vi mangler visioner for, hvordan vi ønsker at fremtræde i et samarbejdende byråd. Jeg har et par gange spurgt ind til Slagelse kommunes DNA, hvordan vil vi gerne opfattes, når tilflyttere og nye virksomheder banker på kommunedøren. Vores historik er for fyldt med uoverensstemmelser og manglende samarbejde, hvor et økonomiudvalgsmøde eller byrådsmøde knapt er færdigt, før man buldrer løs på hinanden. Jeg kan godt forstå af at den demokratiske proces, for vores kommende kommunevalg i Slagelse bliver u-sexet for vælgerne,« fortæller Anders Sørensen og fortsætter:

»Vi kan flytte rigtig meget for borgerne med byrådsmedlemmer med stærkt netværk individuelt og i samarbejde. Vi skal have et fremtidigt byråd, som er i øjenhøjde med vælgerne. For mange løsninger på små problemstillinger hos borgere, frivillige og lokalsamfund ligger lige for, hvis vi rækker ud til hinanden – uanset partifarve. Vi skal have mere kvalitet ind i sammenhængen imellem det politiske niveau og vælgerne, det krav skal vi stille os selv.«

Er det for konfliktens, pengenes eller magtens skyld?

Jane Dahl mener, at lokalpolitikerne skal arbejde for borgerne. Politikken skal tilbage i byrådet, og der skal skabes en vision for Slagelse Kommune.

»Jeg synes, at vi politikere skal gøre op med os selv, hvorfor vi ønsker at stille op til byrådet. Er det for konfliktens skyld, for pengenes skyld, for magtens skyld eller er det som det burde være, for at ville gøre en forskel for borgerne i Slagelse kommune?« forklarer Jane Dahl og fortsætter:

»Det er de sidstnævnte politikere, vi skal vælge ind i det kommende byråd. Det kunne være et krav, at vi på tro og love underskriver, at vi arbejder for borgerne, når vi konstituerer os. Det kunne være et stærkt signal at give.«

»Både Anders og jeg er nye kandidater, og selv om vi er fra hver vores parti, er vi helt enige om, at vi skal have politikken tilbage og skabe en vision for Slagelse Kommune. Det starter med, at vi stopper den negative karma, der tungt hviler over rådhuset og har gjort det i flere år.«

Bør have positive erfaringer med tværgående samarbejde

Anders Sørensen lægger vægt på, at lokalpolitikerne skal fortælle de gode historier. De skal gøre det attraktivt for udefrakommende at se ind i Slagelse Kommune.

»De små møder med landsby og landdistrikt samfund er jeg optaget af, for at bidrage til at gøre en forskel sammen med gode kræfter i lokalråd, frivillige, borgere og virksomheder i vores geografiske landområder. Hvis jeg var forudindtaget på, hvem jeg ville samarbejde med, inden jeg gik til de enkelte møder, så er det bedre at lade bilen stå hjemme og aflyse mødet. Vi skal fortælle de gode historier – gøre det attraktivt for udefrakommende at se ind i Slagelse,« forklarer Anders Sørensen og fortsætter:

»Som eksempel har Jane og jeg relationer igennem foreningslivet, jeg har tidligere haft et godt frivilligt samarbejde med Janes søn i Sørbymagle Hockeyklub. Derfor ligger der et positivt netværk i min relation til Jane – det skal vi have meget mere af i Slagelse Kommune, for det kan flytte rigtig meget. Skal vi flytte Slagelse Kommune i et mere positivt mindset, skal vi have byrødder ind med positiv erfaring i tværgående samarbejde.«

Hvem er Jane Dahl og Anders Sørensen?

Jane Dahl og Anders Sørensen har tidligere relationer i det frivillige foreningsliv.

Jane Dahl er borgmesterkandidat for Det Konservative Folkeparti. Hun er nuværende marketing manager med en bred erhvervserfaring fra det lokale erhvervsliv samt fra forskellige udvalg og bestyrelsesposter.

Anders Sørensen er byrådskandidat for Socialdemokratiet. Han er formand for Sørbymagle IF, som igennem de sidste 5 år har udviklet sig til at blive Slagelse kommunes største idrætsforening, og med initiativ tager til Sørby Esport.

Øverst: Anders Sørensen (S) og Jane Dahl (Kons.). (Foto: Privatfoto). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.