Sådan driver du en succesfuld virksomhed

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Går du også med en iværksætter-drøm i maven?

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) Så bør du læse med her, hvor vi vil forsøge at komme med gode råd og tips til opstart af virksomhed. En virksomhed, som forhåbentlig på sigt vil blive succesfuld.

Lav en forretningsplan

Det første skridt på vejen er at lave en forretningsplan – find en skabelon til en simpel forretningsplan Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) lige her. På denne måde finder du ud af, om den idé, som du har fundet på, er holdbar.

En forretningsplan giver dig et detaljeret overblik, og du får nedskrevet dine visioner. Noget, som er alfa og omega for din virksomheds succes.

Men hvad skal en forretningsplan indeholde?

  • Først og fremmest en god beskrivelse af produktet eller ydelsen. Find gerne her USP’erne – altså det, som gør dit produkt unikt og skaber værdi for kunden.
  • Beskrivelse af dine ressourcer – både hvilke du har og hvilke du ikke har. Skal der for eksempel ansættes nogle (flere) medarbejdere på sigt?
  • Beskrivelse af markedet – og markedets potentiale. Sæt dig både ind i din målgruppe, og de største konkurrenter. Her vil du indfange en masse brugbar viden, som kan gavne din virksomhed på sigt.
  • Økonomien – lav et detaljeret budget. Lægger du ikke tid nok i dette, så kan det være vanskeligt at skabe en virksomhed, som vil give overskud.

Nedskriv konkrete mål

Det er vigtigt, at man har nogle både kortsigtede og langsigtede mål for sin virksomhed. Disse skal gerne være realistiske – lav for eksempel nogle mål både for én måned, ét år, tre år og fem år.

Generelt siger man at virksomhedsmål både skal være specifikke, målbare, attraktive, realistiske og tidsbestemte. Dette kalder man også SMART-modellen.

Ved at følge denne model, så får man nogle mål til virksomheden, som man har stor sandsynlighed for at komme i mål med – og vil gavne virksomheden på sigt.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Pressefoto). Bureau/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.