Slagelse gør klar til Tour de France 2021

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 9 måneder siden.

Slagelse.News – Når Tour de France-rytterne kører gennem kommunen, kan de se frem til at opleve den vestsjællandske kyst langs strandene, inden ruten fortsætter gennem lokalområdet og hen til Storebæltsbroen.

Når Tour de France-rytterne kører gennem Slagelse Kommune den 3. juli 2021, kan de se frem til at opleve den vestsjællandske kyst.

Som en del af forberedelserne til touren holder Slagelse Kommune en idéworkshop den 26. februar 2020, hvor alle er velkomne til at deltage og komme med forslag til aktiviteter, som kan klæde kommunen på i gult.

Tour de France-rytterne vil opleve strand, hav og landskaber

Når Tour de France-rytterne kører gennem Slagelse Kommune den 3. juli 2021, kan de se frem til at opleve den vestsjællandske kyst langs strandene, inden ruten fortsætter gennem lokalområdet og hen til Storebæltsbroen.

Tour de France-rytterne kommer til at køre at køre omkring 30 kilometer igennem Slagelse Kommune i 2021. Det oplyser Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Se ruten gennem Slagelse Kommune på: Slagelse.dk (pdf).

Med strand, hav og varierende landskaber kan Slagelse Kommune tilbyde rytterne rigtig meget inden for naturoplevelser, og store dele af ruten gennem kommunen er derfor også placeret langs kysten.

Et ganske særligt punkt på dagens rute, som både ryttere og tilskuere kan se frem til, er når feltet skal køre over Storebæltsbroen.

»Netop Storebæltsbroen bliver et spændende punkt på dagens rute, og broen spillede også en essentiel rolle i forhold til at få touren til Danmark,« siger Alex Pedersen, som er direktør for Grand Départ Copenhagen Denmark 2021, og fortsætter:

»Vi glæder os meget til at følge de mange tour-aktiviteter rundt om i landet og ikke mindst i Slagelse Kommune, som allerede nu er i gang med en spændende planlægning.«

Borgmesteren ser frem til Tour de France i Slagelse Kommune

»Vi ser selvfølgelig meget frem til, at touren kommer gennem Slagelse Kommune i 2021. Det giver os blandt andet en unik mulighed for at vise vores kommune frem over overfor de mange besøgende, som kommer til kommunen for at opleve tourfeltet, og alle dem som følger med på skærmen derhjemme,« siger borgmester John Dyrby Paulsen (S) og fortsætter:

»Større synlighed og et flottere billede af vores kommune er svær at få, når Slagelse Kommune kommer med på Europakortet over årets tour. Vi er allerede godt i gang med at forberede en lang række aktiviteter og arrangementer både inden og under touren, så vi har endnu mere at byde på, når touren nærmer sig.«

Idéworkshop indleder forberedelser af Touren over Broen

Alle, som kommer til kommunen de dage, vil også opleve de mange gode værtskaber, som er i landområderne.

Her vil foreninger, borgere, lokalråd, virksomheder med videre gå sammen og markere touren over broen med forhåbentlig en lang række spændende arrangementer.

»Vi håber naturligvis, at rigtig mange vil støtte op om at klæde kommunen i gult og give både ryttere og besøgende nogle spændende oplevelser langs ruten,« siger projektleder for Touren over Broen, Puk Kirkeskov Hvistendal, og fortsætter:

»Derfor inviterer vi alle interesserede til en idéworkshop den 26. februar, hvor vi skyder forberedelserne til Touren over broen i gang.«

Tilmeld dig Tour de France 2021-workshop på: Slagelse.dk.

De tre danske etaper til Tour de France 2021 er klar

Danmark bliver vært for tre etaper af Tour de France under overskriften “Grand Départ Copenhagen – Denmark”. Det er den nordligste start på Tour de France nogensinde.

Nu er den samlede danske rute klar:

  • Åbningsetapen, den 2. juli 2021, er en 13 kilometer lang enkeltstart i hjertet af København med Kastellet, Dronning Louises Bro og Amalienborg blandt højdepunkterne.
  • Den anden danske etape, den 3. juli 2021, er på 199 kilometer fra Roskilde til Nyborg med tre bjergspurter i Nordvest Sjælland og pointspurt i Kalundborg.
  • Tredje etape er på 182 kilometer fra Vejle til Sønderborg den 4. juli 2021 med pointspurt i Christiansfeld og bjergspurter på Koldingvej, samt ved Hejlsminde Strand og Genner Strand.

For et år siden blev det afsløret, at Tour de France starter i Danmark i 2021, og København, Roskilde, Nyborg, Vejle og Sønderborg blev præsenteret som start- og målbyer.

Læs også: Tour de France kommer til Slagelse Kommune i 2021.

I dag føjes Lejre, Holbæk, Odsherred, Kalundborg, Slagelse, Kolding, Haderslev og Aabenraa til de danske kommuner, hvor feltet kommer forbi.

»Med hele tre etaper på dansk jord næste sommer er det noget af det bedste, Danmark har at byde på, som vi får lov at vise frem for resten af verden,« siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) og fortsætter:

»Det er alt lige fra de brostensbelagte byer til de bølgende gule rapsmarker og turistattraktioner, der hver især fortæller nogle særlige historier om Danmark. Det er da kæmpestort og kommer også til at give stor opmærksomhed til både dansk erhvervsliv og dansk turisme.«

Opdatering: Artiklen er opdateret med citat fra erhvervsministeren samt med oplysninger om de tre etaper. Red.

Øverst: Tour de France 2021-logo på sportscentret på Halsskov. (Foto: Slagelse Kommune). RK/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.