Slagelse er ikke længere elitekommune

Artiklen er opdateret for 4 måneder siden.

Slagelse.News – Team Danmark har fremover fokus på kommuner med minimum 3-5 prioriterede klubmiljøer, hvor der er en talentmasse og en kvalitet i talentarbejdet, der gør det sandsynligt, at der udvikles atleter til EM, VM og OL.

Team Danmark har besluttet ikke at indgå i en genforhandlingsproces med Slagelse Kommune om Elitekommuneaftalen for 2025-2028. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Kommunen mangler atleter til EM, VM og OL

Siden 2016 har Slagelse Kommune haft et samarbejde med Team Danmark om at være elitekommune. Team Danmark har dog truffet en beslutning om ikke at genforhandle en ny aftale, når den nuværende udløber 31. december 2024. Beslutningen er truffet på baggrund af en ny strategi hos Team Danmark, hvor der er et særligt fokus på niveauet og potentialet i de prioriterede klubmiljøer i elitekommuneaftalerne.

Det betyder, at Team Danmark fremover har fokus på at indgå samarbejder med kommuner, hvor der som minimum er 3-5 prioriterede klubmiljøer, hvor der er en talentmasse og en kvalitet i talentarbejdet, der gør det sandsynligt, at der udvikles atleter til højeste internationale niveau ved EM, VM og OL i discipliner støttet af Team Danmark.

Kommunal model uafhængigt af Team Danmark

Efter beslutningen fra Team Danmark om ikke at genforhandle elitekommuneaftalen med Slagelse Kommunen for perioden 2025-2028, ønsker udvalget at formidle, at de fortsat er optaget af, hvordan der lokalt kan arbejdes videre med vores talent- og elitearbejde.

»Udvalget har inviteret Team Danmark på besøg. Håbet er at dette besøg og en kommende dialog vil yderligere identificere en række faktorer, der er baggrund for Team Danmarks afgørelse. Udvalget er selvfølgelig ærgerlige over Team Danmarks beslutning, men et kommende besøg kan understøtte, hvordan vi eventuelt kan komme tilbage, såfremt der måtte være politisk og lokal opbakning fra klubberne og eliteboardet til dette,« siger byrådsmedlem Troels Brandt (RV), der er formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget, og fortsætter:

»Alternativt vil denne rådgivning kunne tjene som løftestang i en måske kommende kommunal model, som kan fungere uafhængig af Team Danmark på kommunale principper. Dette skal i sidste ende nærmere defineres af KFT-udvalget efter høring blandt de lokale idrætsinteressenter.«

Team Danmark “anerkender” Slagelse Kommune

Selvom Team Danmark har lagt deres strategi om, anerkender de stadig det store arbejde hos klubberne og foreninger i Slagelse Kommune og opfordrer til, ar det store arbejde fortsætter.

Der vil fra kommunens side blive igangsat et arbejde med oplæg til nærmere politisk drøftelse i forhold til mulige fremtidige set-up og indsats omkring talent- og elitearbejdet i Slagelse Kommune. Samtidig vil det være med et blik på Team Danmarks nye strategi og med håbet om, at Slagelse Kommune i fremtiden kan genforhandle elitekommuneaftalen med Team Danmark

Øverst: Pressefoto. (Foto: Slagelse Kommune / Lars Rønbøg). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/31k5