Skoler belønnes for at løfte fagligt svage elever

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Slagelse.News – Dalmose Skole, Skælskør Skole og Nymarksskolen har levereret flotte resultater, som er over ministeriets målsætning. Derfor kan de se frem til en milliongevinst.

Tre lokale skoler får andel i landsdækkende skolepulje

Vi har tidligere skrevet om, at Dalmose Skole, Skælskør Skole og Nymarksskolen i Slagelse Kommune nu får del i en landsdækkende skolepulje på i alt 500 millioner kroner. For at få del i puljen skal skolerne reducere andelen af elever, der får under karakteren 4 i dansk og matematik, men mindst med fem procentpoint.

Alle tre skoler kan glæde sig over deres flotte resultater, som ligger langt over de 5 procentpoint. I Skælskør Skole og Nymarksskolen var der henholdsvis 12,4 procent og 14,3 procent af eleverne, som opnåede en højere karakter end fire i forhold til skolernes tidligere årgang, mens Dalmose Skole fik 18,5 procent flere elever op på et højere gennemsnit.

»Uddannelse er et afgørende parameter for, hvordan unge kommer til at klare sig som voksne, og derfor er det afgørende, at vi løfter de fagligt svage elever. Når vores udvalgte skoler leverer flotte resultater, som er over ministeriets målsætning, så bekræfter det, at vi både har engagerede lærere og flittige elever, som knokler for at blive endnu bedre. Den udvikling kan vi kun være stolte af og bakke op om,« siger borgmester John Dyrby Paulsen (S).

Fagligt udfordrede elever behøver flere ressourcer

Skolerne, som har deltaget i kapløbet om puljepengene, har fået frie hænder til at planlægge, hvordan de vil opnå de årlige mål, og de har samtidigt forpligtet sig på at sprede deres gode erfaringer videre til resten af landets skoler. I Dalmose Skole er man glade for skulderklappet og det forbedrede resultat.

»Elever, som er fagligt udfordrede, behøver flere ressourcer og andre læringsmetoder. Derfor har vi de seneste år arbejdet mere konkret med de faglige mangler, som prøverne har udpeget kombineret med fokus på evaluering, trivsel og fællesskab,« siger skolelederen fra Dalmose Skole, Tina Ellekjær, og fortsætter:

»Tallene viser, at den brede indsats virker, og det er vi, uafhængigt af pengepuljen, meget stolte og taknemmelige over. Nu skal vi i gang med at undersøge, hvordan pengene skal anvendes, så vi fortsat sikrer den bedste læring og støtte for vores elever.«

Pengene bliver udbetalt allerede i starten af oktober, og afhængigt af skolens størrelse, kan hver skole opnå en præmie på mellem 1,3 og 1,5 millioner kroner om året. Dalmose Skole og Skælskør Skole modtager derfor 1,3 million, mens Nymarksskolen får 1,4 million.

Læs også: Millioner til Nymarkskolen, Dalmose Skole og Skælskør Skole.


Foto: Slagelse Kommune.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.