Risiko for lokale skybrud og torden indtil kl. 19.00

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – DMI forventer tordenbyger og lokale skybrud indtil kl. 19:00: »Vær opmærksom på, at lavtliggende områder som kældre, vejbaner og viadukter kan oversvømmes. … Søg ly for tordenvejret indendørs eller i en bil med lukkede døre og vinduer.«

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) forventer tordenbyger og lokale skybrud i dag indtil kl. 19:00. Der kan falde mellem 15 og 25 millimeter regn på 30 minutter. Det skriver DMI via Twitter.

Varme og ustabil luft giver risiko for tordenbyger

Den varme og ustabile luft har dannet en del kraftige regn- og tordenbyger over især den sydøstlige del af landet.

Der kan forekomme lokale skybrud i Slagelse og omegn med 15-25 millimeter regn på 30 minutter i forbindelse med disse byger. Dog forventer DMI, at bygerne aftager i intensitet hen under aften.

Læs også: Hvad er forskellen på varsler og prognoser fra DMI?

Risiko for oversvømmelser på lavtliggende områder

DMI oplyser videre, at der kan forekomme oversvømmelser på lavtliggende områder, og at tordenvejret medfører risiko for lynbrande og fejl på elektriske systemer.

»Vær opmærksom på, at lavtliggende områder som for eksempel kældre, vejbaner og viadukter kan oversvømmes. Tilpas kørselshastigheden til sigtbarhedsforholdene og kør ikke ud i vand, hvor du ikke kan vurdere dybden. Tjek tagrender, nedløbsrør og afløbsriste nær din bolig. Luk vinduer og døre,« skriver DMI og fortsætter:

»Tordenvejr medfører risiko for lynbrande og fejl på elektriske systemer. Søg ly for tordenvejret indendørs eller i en bil med lukkede døre og vinduer. Søg ikke ly under træer. Undgå at bade eller at færdes på store, åbne områder som for eksempel fodboldbaner, når lyn og torden nærmer sig.«

Læs også: Træk stikket ud, når det buldrer og brager.

Øverst: Varsel 1. (Grafik: DMI). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.