Kyllingelår og kalkunbryst kan give diarré og kvalme

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Zand.News – Kyllingelår og kalkunbryst trækkes tilbage på grund af risiko for diarré og kvalme. Kyllingelår er solgt i Netto og Føtex, og kalkunbryst er solgt i Aldi.

Løgismose Kyllingelår i Netto og Føtex

Løgismose tilbagekalder kyllingelår med for højt indhold af campylobacter. Sidste anvendelsesdato er overskredet, men forbrugere kan have produktet på frost. Kyllingelårene bliver solgt i Netto og Føtex Food i hele landet.

Der er tale om Løgismose Kyllingelår med nettovægt:370 – 500 gram og sidste anvendelsesdato den 8. oktober 2018 (Lotmærkning: 1391800921).

Hvis kødet mod forventning ikke gennemsteges, eller der sker krydsforurening til spiseklare fødevarer under tilberedningen, kan der opstå infektion med campylobacter.

Symptomerne er blandt andet diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast. Det skriver Fødevarestyrelsen.

Landlyst Kalkunbryst er solgt i Aldi

Aldi Danmark tilbagekalder samtidig kalkunbryst. Der er ved analyse konstateret salmonella i produktet. Sidste anvendelsesdato er overskredet, men forbrugere kan have produktet på frost.

Der er tale om Landlyst Kalkunbryst med nettovægt 700 – 1100 gram og sidste anvendelsesdato den 29. september 2018 (EAN-nr.: 25069433).

Der er risiko for smitte med salmonella. Symptomerne er blandt andet diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast.

Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at levere produktet tilbage til butikken, hvor det er købt, eller at kassere det. Det skriver Fødevarestyrelsen.


Genrefoto: 3dman_eu / Pixabay.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.