Ringparken og Motalavej hærges fortsat af ildspåsættelser

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Korsor.News – Politiet har forøget indsatsen i Ringparken og på Motalavej, men ildspåsættelserne fortsætter på og ved Motalavej. Basen og Rosenkildegården skriver, at man skal snakke med sine børn.

Flere påsatte brande på og omkring Motalavej

I går, mandag aften, var der gentagne brande på og omkring Motalavej i Korsør. Dermed fortsætter de påsatte brande i Ringparken i Slagelse Nordby og især på Motalavej på Halsskov i Korsør.

I sidste uge var der ildspåsættelser tre dage i træk mandag, tirsdag og onsdag på Motalavej.

Læs også og se video: To biler sat i brand på Egersundvej ved Motalavej.

Ringparken er også ramt af flere påsatte brande

Natten til lørdag var der bilbrande i Ringparken, og lørdag aften blev der sat ild til en knallert på Albert Ibsensvej i Ringparken. Branden bredte sig til et skur.

Det fik folketingsmedlem Pernille Skipper (EL) på banen, idet hun udtalte til VDonline, at der skal flere gadearbejdere til.

Læs også: Bilbrande spreder sig fra Motalavej til Ringparken.

Politiet forøger indsatsen i Slagelse og Korsør

I går mandag udsendte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi en pressemeddelelse, hvor de skrev, at de ville forøge indsatsen i Ringparken og på Motalavej.

»Det er et kerneområde for politiet at sikre orden og sikkerhed, og vi håber med de seneste tiltag at kunne dæmme op for den utryghedsskabende adfærd, som enkelte uheldige elementer står bag,« fortalte politiinspektør Thorkild Steen Jensen og fortsatte:

»Vi har samtidig en palet af præventive indsatser, som vi kan bringe i spil, ligesom vi også benytter os af muligheden for at give den enkelte urostifter et forbud mod at opholde sig i et bestemt område.«

Læs også: Forøget indsats i Ringparken og på Motalavej.

Indsatsen har ikke stoppet ildspåsættelserne

Det stoppede ikke brandene, for allerede mandag aften blev der sat ild til en bil ved Remisevej 33 i Halsskov i Korsør. Det er i gåafstand fra Motalavej.

Senere samme aften fik politiet en melding om, at der var ild i to biler på parkeringspladsen ved Plejecenter Solbakken på Motalavej. På samme sted blev der sat ild til en personbil og en minibus forrige mandag.

Læs også: Ildspåsættelse af minibus og bil på Motalavej.

»Vi tror, det er mindre grupper hvert sted, der står bag. Men jeg må understrege, at det er noget, vi tror,« siger politiinspektør Thorkild Steen Jensen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Basen og Rosen opfordrer til en snak med sine børn.

Basen på Motalavej og Ungdomscafeen Rosenkildegården i Nordbyen ved Ringparken, som er understøttet af Helhedsplanen i Slagelse Kommune, skriver her til morgen at man skal snakke med sine børn om det, der sker:

»Gennem den seneste lange tid har der været flere brande i Ringparken. Meldingerne lyder, at brandene er påsatte og politiet oplyser i, at de kommer til at være mere til stede i området, end de plejer at være. I Rosen er opgaven er at forebygge kriminalitet – herunder også brande – og brandene fylder bl.a. derfor også naturligt i vores arbejde …« skriver både Basen og Rosenkildegården på Facebook og fortsætter:

»Herfra skal lyde en opfordring: 1. Tag snakken hjemme med jeres børn og unge om det, der sker. Det fylder for dem
2. Bak op om politiets – og brandvæsnets – tilstedeværelse i området.
3. Kom gerne forbi og få en snak med os, hvis du er bekymret eller utryg,« skriver Basen og Rosenkildegården.


Arkivfoto: Slagelse Media.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.