Politi advarer igen: Pas på telefonbedragerier

Artiklen er opdateret for 7 måneder siden.

Zand.News – Flere ældre borgere i Slagelse og Sorø har igen været udsat for telefonbedragerier. Pas på telefonbedragerier, og tal med dine ældre, opfordrer politiet.

I løbet af torsdagen har flere ældre mennesker fra henholdsvis Sorø og Slagelse igen været udsat for telefonbedragerier. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten.

Udgiver sig som politi eller bank

Telefonbedragerierne foregik i hovedtræk ved, at en person ringede til ældre borgere og udgav sig for at være enten fra politiet eller fra en bank. Bedrageren overbeviste de ældre om enten at overføre et større kontant beløb eller om at udlevere kort og kode til en “medarbejder”, der ville komme forbi og hente det. Inden de ældre anede uråd, lykkedes det de skruppelløse bedragere at hæve et kontant beløb på kortene.

»Husk, at hverken banken, politiet, kommunen eller andre myndigheder ringer og efterspørger betalingskort, MitID, pin-koder eller lignende – og de kommer slet ikke ud til din bopæl for at hente dit kort. Det er snyd, fup og bedrag, og risikoen for at bankkontoen bliver tømt, er overhængende. Udlever aldrig kort eller koder. Afbryd straks samtalen og lav et kontrolopkald til bankens hovedtelefonnummer eller til politiets servicecenter på telefon 1-1-4,« advarer politiet.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Richard Villalon / iStock). DR/lale.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/cbuv