To ældre kvinder udsat for telefonbedrageri

Slagelse.News – Telefonbedragerier mod ældre borgere fortsætter. Denne gang mod to ældre kvinder i Slagelse.

Fredag blev to ældre kvinder fra Slagelse uafhængigt af hinanden udsat for telefonbedragerier. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten.

Kort tid efter blev der hævet penge på kortene

Telefonbedragerierne foregik ved, at en person ringede og udgav sig for at være banken. Bedrageren overbeviste de ældre om, at deres kort var blevet misbrugt, og at de skulle have en ny kode. Bedrageren tilbød den udsøgte service at sende en “medarbejder” forbi for at hente både kort og deres gamle kode.

Kort tid efter bankede det på døren hos kvinderne, og ikke længe efter lykkedes det de skruppelløse bedragere at hæve et kontant beløb på kortene. Torsdag var der også flere tilfælde af telefonbedragerier mod ældre borgere i henholdsvis Sorø og Slagelse.

Læs også: Politi advarer igen: Pas på telefonbedragerier (29. december 2023).

Politiet advarer derfor endnu en gang om den type bedragerier: Husk, at hverken banken, politiet, kommunen eller andre myndigheder ringer og efterspørger betalingskort, MitID, pin-koder eller lignende – og de kommer slet ikke ud til din bopæl for at hente dit kort. Det er snyd, fup og bedrag, og risikoen for at bankkontoen bliver tømt, er overhængende. Udlever aldrig kort eller koder. Afbryd straks samtalen og lav et kontrolopkald til bankens hovedtelefonnummer eller til politiets servicecenter på telefon 1-1-4.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Slagelse Media). DR/lale.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/e728