Kommunen fjerner tang på strandene

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Strandrenseren “Barber SR 600 HD” fjerner tang i hele badesæsonen.

»Kobæk, Stillinge og Færgehavnen Strand blive renset ugentligt, mens de øvrige strande renses, når vi vurderer et behov,« skriver Slagelse Kommune i en nyhedsmeddelelse.

En badesæson med mindre tang mellem tæerne

Hvis du kan lide de mange dejlige strande i kommunen, er der godt nyt til dig. Du kan nemlig se frem til en badesæson med mindre tang mellem tæerne.

Strandrenseren med det mundrette navn Barber SR 600 HD kører i hele badesæsonen.

Maskinen sættes bagpå en traktor og fungerer som en stor rive med indbygget si. Tangen bliver revet sammen og dermed væk fra sandbredden, så du ikke får det mellem tæerne.

Som sidegevinst kan maskinen også tage glasskår, cigaretskodder og andet affald med op, når der køres en særskilt opsamling for affald på den øvre del af stranden.

»Sørg dog alligevel altid for at rydde op efter dig, så vi alle gør vores for at holde hver strand pæn og nydelig,« opfordrer kommunen.

Kommunens strande renses ugentligt eller efter behov

Kobæk Strand, Stillinge Strand og Færgehavnen Strand renses mandage og fredage.

De øvrige strande renses mindst en gang før badesæsonens start, og herefter når det vurderes, at der er for meget tang – dog ikke i længere perioder med kraftig vestenvind. Strandene overvåges løbende.

»Vi håber, at I er lige så begejstrede som os for udsigten til mindre tang på strandene i løbet af badesæsonen,« skriver kommunen.

Find de 21 strande i kommunen på: slagelse.dk.

Øverst: Strandrenseren “Barber SR 600 HD”. (Arkivfoto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.