Kommunen bekæmper tang mellem tæerne

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Slagelse Kommunes Barber SR 600 HD starter kampen mod tang, cigaretskodder og glasskår på de kommunale strande.

Kobæk, Stillinge og Færgehavnen Strand blive renset ugentligt, mens de øvrige strande renses efter behov. Det skriver Slagelse Kommune.

Maskinen sider bag en traktor og fungerer som en rive

Hvis du kan lide vores mange dejlige strande i kommunen, er der godt nyt til dig. Du kan nemlig se frem til en badesæson med mindre tang mellem tæerne.

Kommunens strandrenser med det mundrette navn Barber SR 600 HD kører i hele badesæsonen. Maskinen sættes bagpå en traktor og fungerer som en stor rive med indbygget si. Tangen bliver revet sammen og dermed væk fra sandbredden, så du ikke får det mellem tæerne.

Som sidegevinst kan maskinen også tage glasskår, cigaretskodder og andet affald med op, når vi kører en særskilt opsamling for affald på den øvre del af stranden. Sørg dog alligevel altid for at rydde op efter dig, så vi alle gør kommunen sit for at holde hver strand pæn og nydelig.

Ugentligt rens af Kobæk, Stillinge og Færgehavnen strande

Kobæk Strand, Stillinge Strand og Færgehavnen Strand renses mandage og fredage.

De øvrige strande renses mindst en gang før badesæsonens start, og herefter, når det vurderes, at der er for meget tang – dog ikke i længere perioder med kraftig vestenvind. Strandene overvåges løbende.

Der er 21 kommunale strande i Slagelse Kommune, og hvor strand har sit eget udtryk. Kobæk Strand ligger ved Skælskør og er blandt kommunens bedste og smukkeste større strande.

Stillinge Strand ligger i et større sommerhusområde, og denne strand er sagen, hvis du er til fest og farver. Færgehavnen Strand er den gamle færgehavn på Halsskov, og den er ved at blive forvandlet til et centrum for “vandhunde”.

Læs om de kommunens strande på: slagelse.dk.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.