Ingen lyttede til Trung om ældres bad og rengøring

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Slagelse.News – »Når man som jeg har spurgt utallige gange og fået samme svar hver gang: At der var styr på det, og at retssikkerheden overholdes. Så bliver man noget lang i ansigtet, når det så efterfølgende viser sig, at intet af det passede,« siger Christopher Trung.

Flere gange havde byrådsmedlem Christopher Trung (K) sat spørgsmålstegn ved Slagelse Kommunes måde at reducere den praktiske hjælp (rengøring) og halveringen af hjælp til bad. En reduktion, der i den grad gik ud over de ældre og borgere med handicap.

Slagelse Kommune valgte nemlig at sende et afgørelsesbrev ud til borgerne, som dog ikke levede op til kravet om, at afgørelsen om reduktion af bad og rengøring skulle ske ud fra en konkret og individuel vurdering. Men ingen lyttede tilsyneladende til det 29-årige konservative byrådsmedlem.

Føler sig vildledt, men har måske ikke være tydelig nok

Nu har Slagelse Kommune erkendt at der er lavet en fejl. Men erkendelsen imponerer ikke Christopher Trung.

»Når man som jeg har spurgt utallige gange og fået samme svar hver gang: At der var styr på det, og at retssikkerheden overholdes. Så bliver man noget lang i ansigtet, når det så efterfølgende viser sig, at intet af det passede. Vi skal selvfølgelig som udgangspunkt have tillid til forvaltningen, og derfor føles det her som at få en våd klud i ansigtet,« siger Christopher Trung.

Christopher Trung fortæller desuden, at han føler sig vildledt:

»Da jeg gik med på beslutningen til budgettet om, at man skulle justere på de ældres rengøring og hjælp til bad, var det, fordi jeg var blevet oplyst, at det reduktionerne ville ske efter en individuel og konkret vurdering. At loven blev overholdt, og at det vil ske på ansvarlig vis. Nu viser sig at intet af det var rigtigt. Det gør, at jeg føler mig vildledt. Måske har jeg ikke været tydelig nok?« spørger han.

Læs også: Sager om rengøring, hjælp og bad skal gå om.

Christopher Trung ser ikke dette som et overstået kapitel, da de ældres hovedrengøring også er blevet sparet væk, men tilsyneladende uden det er sket ud fra en individuel og konkret vurdering.

»Der er en principafgørelse fra Ankestyrelsen, der meget tydeligt slår fast, at man ikke bare kan få afskaffet hovedrengøring, uden det sker ud fra en konkret afvejning af, hvad for nogle opgaver, som borgeren har brug for hjælp til som en del af hovedrengøringen. Jeg havde selvfølgelig tillid til at dette vil ske, men nu må jeg indrømme, at jeg nok bare vil sige, at jeg ingen kommentarer har for nu, andet end jeg er i arbejdstøjet,« afslutter Christopher Trung, der vil forsøge at være endnu mere tydelig denne gang.

Øverst: Byrådsmedlem Christopher Trung (K). (Foto: Privatfoto). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.