Frihedslisten har alligevel en kandidat i Slagelse

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 11 måneder siden.

Slagelse.News – Den glemte byrådskandidat Dorte E. Jensen ønsker at styrke retssikkerheden for borgerne: »Men lov skal land bygges, det gælder ikke kun borgerne, men også forvaltningerne,« forklarer hun.

Da Slagelse Kommune udgav sit første stemmeseddelforlæg med byrådskandidater til kommunalvalget den 16. november, så var der ingen Frihedslisten og ingen Dorte E. Jensen.

Listen var heller ikke på kommunens hjemmeside, men nu er Frihedslisten og Dorte E. Jensen alligevel godkendt.

Kandidatlisten blev indleveret i rette tid

Sjællandske skriver, at kandidatlisten fra Frihedslisten blev indleveret rettidigt, men ikke blev behandlet i valgbestyrelsen på grund af en fejl fra kommunens side.

Kandidatlisten blev ganske enkelt ikke videresendt til Ledelsessekretariatet. Fejlen er nu løst, og både listen og kandidaten er godkendt.

Dorte E. Jensen har ingen ide om, hvorfor der er sket en fejl:

»Det ved jeg sørme ikke, men der kom stor undskyldning og ny kandidatliste i avisen, så kom jeg med i det gode selskab,« svarer hun til Slagelse News.

Ledelsessekretariatet i Slagelse Kommune oplyser til Sjællandske, at 108 borgere havde nået at brevstemme, før fejlen blev opdaget. Disse borgere vil nu modtage besked i e-Boks, så de får mulighed for at omstemme.

Går ind i politik på baggrund af egne oplevelser

Dorte E. Jensen har svaret på en række spørgsmål, hvor hun fortæller, hvorfor hun stiller op, og hvad hun vil ændre, hvis hun bliver valgt.

Hvad ønsker du at ændre, hvis du bliver valgt?

»Jeg håber at kunne være med til at styrke retssikkerheden, så borgerne igen føler sig set og hørt, samt mere gennemskuelighed i de forvaltningsmæssige procesesser, for igen at styrke demokratiet,« fortæller Dorte E. Jensen til Slagelse News og forklarer videre:

»Jeg brænder for at mennesket igen bliver set, og bliver omdrejningspunktet.«

Hvad kan du, som de andre kandidater ikke kan?

»Jeg taler og forstår et almindeligt dansk, jeg har gennemgået mange af de problematikker som er en del af problematikkerne i vores samfund og vores manglende retssikkerhed, og det har jeg tænkt mig at sætte fokus på,« svarer Dorte E. Jensen og uddyber:

»Men lov skal land bygges, det gælder ikke kun borgerne, men også forvaltningerne.«

Hvad er årsagen til, at du stiller op?

»Jeg er en almindelig borger, der har fået nok. Og da Frihedslisten søger kandidater til kommunalvalget, så jeg det som min vej ind i lokal politik,« svarer Dorte E. Jensen og uddyber:

»Jeg ser mig selv som humanist, jeg ønsker ikke magten for magten skyld, jeg er blevet tvunget til at gå ind i politik på baggrund af de oplevelser, som jeg selv har oplevet på tæt hold.«

Dorte E. Jensen er også kandidat til i regionsrådet

Frihedslisten stiller med kandidater mange steder i landet, og det gælder både til kommunalvalget og regionsvalget. Dorte E. Jensen, der bor i Korsør, er også kandidat i regionsrådet i Region Sjælland.

Frihedslisten skriver på deres hjemmeside, at de er en fællesliste, der opstiller i alt 43 kommunalbestyrelseskandidater i 26 ud af i alt 98 kommuner i Danmark. Derudover har opstiller Frihedslisten 40 kandidater fordelt på alle fem regioner.

Øverst: Dorte E. Jensen. (Foto: Frihedslisten). RK/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.