Fortsat uenighed om styrelsesvedtægt er lovlig

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Byrådet i Slagelse har første- og andenbehandlet en revideret styrelsesvedtægt for 2018. Der er forsat uenighed om lovligheden, men borgmester John Dyrby Paulsen (S) mener ikke, at kommunalforsker Roger Buch har alle mellemregninger med.

Mandag aften vedtog byrådet i Slagelse Kommune den reviderede styrelsesvedtægt for 2018. Det sker i forlængelse af, at borgmester John Dyrby Paulsen (S) havde opsagt samarbejdsaftalen med V, DF og RV.

På mødet blev de stående fagudvalg reduceret til:

  • Børne- og Ungeudvalget
  • Forebyggelses- og Seniorudvalget
  • Udvalget for specialiserede Borgerindsatser
  • Kultur- og Fritidsudvalget
  • Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget
  • Social- og Beskæftigelsesudvalget
  • Erhvervs- og Teknikudvalget

Økonomiudvalget har ni medlemmer, og Forebyggelses- og Seniorudvalget har syv medlemmer, mens de øvrige udvalg har fem medlemmer. Blå blok (V, DF og RV) har ikke længere formandsposter i udvalgene.

Dertil kommer, at vederlaget til 1. viceborgmester Villum Christensens (LA) forøges fra 7 % til 10 % af borgmestervederlaget, mens vederlaget til 2. viceborgmesteren Ann Sibbern (DF) på 3 % bortfalder.

Det fremgår af referatet, at V, DF og RV “anfægter det lovmedholdelige i ændringen af Styrelsesvedtægten og ønsker, at det undersøges yderligere, ud over den redegørelse, der er fremsendt fra administrationen”.

Ann Sibbern (DF) henviste under byrådsmødet og det forrige ekstraordinære byrådsmøde til en artikel i Sjællandske den 13. marts 2018, hvor kommunalforsker Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole havde udtalt sig om styrelsesvedtægten.

Roger Buch havde blandt andet slået fast, at man ikke må ændre i styrelsesvedtægten, hvis baggrunden for ændringen er personlige, politiske stridigheder og manglende samarbejdsevner.

Under det forrige byrådsmøde havde John Dyrby Paulsen oplyst, at han har talt med Roger Buch, hvilket måske kunne opfattes som en form for blåstempling af fremgangsmåden. Dette anfægtede Ann Sibbern under dette møde, og hun får nu opbakning fra Roger Buch:

John Dyrby Paulsen og jeg »har ikke talt sammen, men har haft en mailkorrespondance. I øvrigt er jeg ikke enig i gøremåden,« udtaler Roger Buch til TV ØST, som også slår fast:

»Hvis det er snitfladeproblemer, der ændrer udvalgsstrukturen, er det ikke lovligt.«

Altinget har spurgt John Dyrby Paulsen, om Roger Buchs e-mail, hvor han betragter ændringen som ulovlig, gør indtryk på ham:

»Det er noget, jeg har fået stukket i næsen tidligere. Derfor skrev jeg også til Roger Buch og fik en mail tilbage. Det ændrede ikke hans syn på det, men man skal have alle mellemregninger med, og det er jeg ikke sikker på, Roger Buch har. Jeg er helt med på, at oppositionen vil prøve den her beslutning af. Men jeg tror ikke, de opnår noget med det. Det her er kørt lige efter bogen,« siger John Dyrby Paulsen til Altinget.

Læs også: Byrådsmøde (den 19. marts) i Slagelse: Uenighed om hvad der foregår

Arkivfoto: Slagelse Media

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.