Pas på kørsel morgenen efter påskefrokosten

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Mange tror, at de selv kan regne ud, hvor meget alkohol de kan tåle, før de rammer en promille på 0,5. Det gælder efter festen, og det gælder den følgende morgen. Men det kan få fatale konsekvenser.

»Sov rusen ud efter årets påskefrokost, og pas på med at sætte dig bag rettet for tidligt dagen efter. Det tager tid, før din krop har forbrændt alkoholen,« skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på Twitter.

Grafik: Sikker Trafik
Sikker Trafik

Du skal også passe på lige efter festen, middagen eller frokosten, hvis du skal køre hjem. Mange tror, at de kan drikke til grænsen, men det er ikke så enkelt.

»Drikker man til grænsen og forsøger at regne på, hvor mange genstande man forbrænder i løbet af aftenen, kan det hurtigt blive et kompliceret regnestykke. Det kan få fatale konsekvenser – både økonomisk, socialt og helbredsmæssigt – hvis man får overbevist sig selv om, at det er forsvarligt at sætte sig bag rattet,« skriver Rådet for Sikker Trafik.

Derfor har Rådet for Sikker Trafik en kampagne, som henvender sig til den målgruppe, der tror, at de kan regne ud, hvor meget alkohol de kan tåle, før de rammer en promille på 0,5.

Vlado_bøder og straf

Ved du, hvad straffen for spritkørsel er?

Slået op af Stop spritkørsel i 14. juni 2017

Læs mere på: sikkertrafik.dk

Grafik: NLshop / iStock

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.