Flygtninge mangler frivillige venner i Slagelse

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Røde Kors leder efter frivillige, som vil være venner med flygtninge i Slagelse. Aktuelt mangler flere end 15 flygtninge en ven eller netværksperson.

Danske venner er altafgørende for integrationen. Derfor beder Røde Kors danskerne om at række hånden ud og hjælpe med at tage imod de flygtninge, der nu engang har fået ophold i Danmark.

Frivillige hjælper flygtninge med at klare sig godt

“Det personlige og medmenneskelige møde mellem flygtning og frivillig kan betyde en afgørende forskel for integrationen. Når man er ny, har man brug for hjælp til at lære hverdagsdanmark at kende. Frivillige danskere kan hjælpe og styrke flygtninges mulighed for at klare sig godt i det danske samfund,” fortæller Sira Støhrmann, som er projektleder for Røde Kors’ projekt Venner Viser Vej.

Frivillige venner kan hjælpe med at skabe et lokalt netværk i byen. Desuden kan man træne hverdagsdansk, hjælpe med NemID eller måske tage sammen til fodbold, på udflugt eller noget helt tredje.

“Det er altafgørende, at flygtninge får en form for netværk. Det giver tryghed, det giver en fornemmelse af, at man hører til, at man ikke er alene. Netværket er nøglen til et godt liv i det danske samfund. Det frivillige møde er vigtigt, fordi man som flygtning har brug for det medmenneskelige møde med en, som viser omsorg af egen fri vilje,” siger integrationsekspert og psykolog Mozhdeh Ghasemiyan.

Du kan melde dig alene eller sammen med familien

Røde Kors oplever en stor efterspørgsel efter frivillige venner. Det er både enlige flygtninge og hele familier, som søger venner. Du kan melde dig som frivillig ven alene, men du kan også melde dig sammen med din familie. Der er ingen regler for, hvor tit man mødes, men Røde Kors opfordrer til, at man ses regelmæssigt.

Du kan kontakte Erik Møller Hansen fra Røde Kors på rkintegrationsgruppen@gmail.com, hvis du er interesseret eller vil høre mere.

Foto: Røde Kors

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.