Få tilskud til rygestopmedicin og nikotinprodukter

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 10 måneder siden.

Måske er du træt af at stå udenfor, når du skal ryge. Måske er du træt af, at du skal sidde indenfor og kæmpe mod rygetrangen. Måske synes du, at du bruger for mange penge på rygning. Eller måske vil du bare være en smule sundere.

Der er findes allerede individuelle rygestopforløb i samarbejde med apotekerne, men nu starter Slagelse Kommune et nyt tilbud, hvor du kan deltage i gruppeforløb. Du kan få tilskud til rygestopmedicin og nikotinprodukter i begge rygestopforløb.

Rygestopkursus med nye hold i uge 3, 8 og 15

Rygestopkurset starter nye hold i uge 3, 8 og 15, og her er du sammen med andre, der gerne vil være røgfrie. I kan støtte hinanden og dele erfaringer undervejs. Desuden vil en uddannet rygestopinstruktør giver dig værktøjer til at komme godt igennem rygestoppet.

“På et rygestopkursus mødes man sammen med andre, der gerne vil være røgfrie, og det giver god mulighed for, at man kan støtte hinanden og dele erfaringer undervejs. Det vil være en uddannet rygestopinstruktør, som giver værktøjerne til at komme godt igennem rygestoppet,” siger Therese Gjerde Jensen, der er leder af sundhedstilbud.

Det er gratis at deltage i gruppeforløbet, og deltagerne får tilskud til rygestopmedicin og nikotinprodukter. Gruppeforløbet består af seks møder i Langes Gård 12, 2. tv. De første fem møder er en gang om ugen, og derpå er der et opfølgningsmøde omkring tre uger senere.

Tilmelding sker på rygestop@slagelse.dk eller telefon 58 57 91 11 (8.15-9.00).

Mange praktiserende læger tilbyder også individuel rådgivning om rygestop. Derudover findes der rygestophjælp til unge. Det hedder Xhale og er et digitalt rygestopprogram til unge, der ønsker at blive røgfri. Her får du støtte til at komme videre, når du har tilmeldt dig elektronisk.

Læs mere om rygestoptilbud og det næste skridt.

Genrefoto: Lukasz Jac / Freeimages

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.